« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ZAGREB INDOORS

Kraj u 1. kolu - Ivaniševiću zakazao sevis, ispao i Karlović

Marin Čilić i Goran Ivanišević nisu se uspjeli plasirati u 2. kolo igre parova na PBZ Zagreb Indoorsu

Hrvatski tenisači
Hrvatski tenisači (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Marin Čilić

,

PBZ Zagreb Indoors

,

Goran Ivanišević

,

ATP Zagreb

Nakon više od šest godina pauze najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević (39) vratio se ATP Touru nastupom na PBZ Zagreb Indoorsu, prenosi Hina. Ivanišević je nastupio u konkurenciji parova zajedno s Marinom Čilićem i u susretu prvog kola izgubili su od Slovaka Filipa Polaseka i Igora Zelenaya 6:7 (4), 4:6.

"Zakazao je moj servis, potpuno sam bio izvan ritma," kazao je Ivanišević koji je nastupio u Domu sportova unotoč problemima s ozljedom zadnje lože i virozom.

Ivanišević se oprostio od tenisa u Wimbledonu 2004. nakon poraza u trećem kolu od Australca Lleytona Hewitta. Od tada uspješno nastupa na Senior Touru, a koncem prošle godine u Londonu je osvojio i Masters. Na Zagreb Indoorsu je prvi suradnik direktora turnira Branimira Horvato, no ove godine je odlučio nastupiti na turniru, ali samo u konurenciji parova.

Ivanišević je tijekom karijere osvojio 22 turnira, a najbolji plasman na ATP ljestvici imao je u srpnju 1994. godine kada je bio drugi tenisač svijeta. Vrhunac karijere je imao 2001. godine kada je osvojio Wimbledon. U Wimbledonu je još tri puta poražen u finalu, 1992. od Andrea Agassia, a 1994. i 1998. od Petea Samprasa.

Ivanišević o sebi i Čiliću

"Svi znate da su me prošlih dana mučili i ozljeda zadnje lože i viroza, a danas sam zakazao u onome što sam najmanje očekivao. Nisam mogao ubaciti servis, gubio sam čak triput svoj početni udarac i to je presudilo. Ma, da sam deset posto bolje servirao, mi bi dobili ovaj meč, a posebno se grizem jer sam valjda prvi puta u životu izgubio svoj servis na 40:0. Tako sam ljut zbog toga, da mi sada mi dođe da odem i treniram servis, iako - ja sam svoje u životu već odavno odigrao", kazao je Ivanišević, koji ujedno i pomaže Marinu, kada njegov trener Bob Brett to nije u mogućnosti.

"Najvažnije od svega bilo je da Marin osjeti teren prije sutrašnjeg dvoboja 2. kola. Surađujem s njim od njegove 14. godine i dalje tvrdim da može biti među pet najboljih tenisača svijeta. Naravno da ima neke nedostatke, a igranje parova mu jako može pomoći u ispravljanju tih nedostataka, posebice kod prvoga servisa i voleja. Znam da svi sada tvrdite da nemamo nijedan dobar par, a ja tvrdim da imamo toliko dobrih igrača da možemo imati ne jedan, već dva i više sjajnih parova", kazao je Ivanišević, koji će i dalje igrati na Senior Touru, a povratak ATP-u iz Zagreba će mu biti dobra uspomena.

Ivanišević se oprostio od tenisa u Wimbledonu 2004. nakon poraza u trećem kolu od Australca Lleytona Hewitta. Od tada uspješno nastupa na Senior Touru, a koncem prošle godine u Londonu je osvojio i Masters. Na Zagreb Indoorsu je prvi suradnik direktora turnira Branimira Horvata, no ove godine je odlučio nastupiti na turniru, ali samo u konurenciji parova.

Ivanišević je tijekom karijere osvojio 22 turnira, a najbolji plasman na ATP ljestvici imao je u srpnju 1994. godine kada je bio drugi tenisač svijeta. Vrhunac karijere je imao 2001. godine kada je osvojio Wimbledon. U Wimbledonu je još tri puta poražen u finalu, 1992. od Andrea Agassia, a 1994. i 1998. od Petea Samprasa.

Čilić se nada pobjedama u singlu

"Uvijek je zadovoljstvo igrati s Ivaniševićem, iako smo danas izgubili. Ja sam zakazao kod vraćanja servisa, mislim da u drugom setu nisam vratio nijedan", kazao je Čilić, koji će u srijedu u 2. kolu igrati s Rusom Igorom Kunjicinom.

"Kunjicina dobro znam jer smo igrali prošle godine u Chennaiju. On je solidan igrač, ali držim da me baš ničim ne može posebno ugroziti, pogotovu jer je predefanzivan. Imat ću dosta prilika na reternu, a ako ću servirati kao večeras, onda neće biti problema. Znam da nisam u formi u kojoj sam bio u ovo vrijeme prošle godine, imao sam dosta teško razdoblje zadnjih mjeseci, no nadam se da sam na dobrom putu povratka. Dvoboj protiv Isnera na Australian Openu mi je vratio samopouzdanje", ustvrdio je dvostruki pobjednik Zagreba.

Poraz Karlovića

Hrvatski tenisač Ivo Karlović oprostio se od PBZ Zagreb Indoorsa već nakon poraza u prvom kolu. Karlović je na otvaranju turnira izgubio od Nijemca Daniela Brandsa 5:7, 7:6 (3), 6:7 (1).

Bio je to njihov drugi međusobni susret. U prvom igranom prošle godine u Delray Beachu slavio je Karlović 7:6, 7:6. Ovim porazom Karlović je upotpunio loš dan hrvatskih tenisača u Domu sportova. Od turnira se oprostio i Antonio Veić, dok su u konkurenciji parova ispali Goran Ivanišević i Marin Čilić.

Da je pobijedio Karlović bi u drugom kolu igrao protiv drugog nositelja Ivana Ljubičića.

01.02.2011. 20:12:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    01.02.2011. 22:04
    Ah uvijek su krive nekakve ozljede kada se gubi...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh