« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRVA POBJEDA

Zagreb Indoors: Čilić uspješno krenuo u obranu naslova

Marin Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv petog nositelja, Nijemaca Floriana Mayera od kojeg je izgubio u Wimbledonu

Dom sportova
Dom sportova (Drago Sopta/CROPIX)
Više o

Marin Čilić

,

PBZ Zagreb Indoors

,

ATP Zagreb

Marin Čilić, prvi nositelj PBZ Zagreb Indoorsa, plasirao se u četvrtfinale turnira na kojem brani prošlogodišnji naslov, prenosi Hina. U dvoboju drugog kola Čilić je nakon 98 minuta igre pobijedio Rusa Igora Kunjicina 7:6 (3), 6:2.

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Prvi put je slavio prošle godine u Chennaiju.

Čilića u četvrtfinalu očekuje peti nositelj Nijemac Florian Mayer. Do sada su igrali jednom i to u Wimbledonu prošle godine, a slavio je Nijemac 3:0 u setovima.

"Nije bilo dobro danas, radio sam dosta pogrešaka u meču s protivnikom kojeg sam jednostavno trebao pobijediti, a čija igra mi odgovara. Bio sam vrlo nervozan, posebno u prvom setu kada sam bio bez ritma, statičan u nogama i s puno pogrešaka na forehandu. Ovo je ipak dvorana i lopte dosta lete, a kada sam izgubio svoj servis, znao sam da ga moram odmah vratiti. To mi je odmah i uspjelo, pa ću iz ovoga dvoboja pamtiti samo pobjedu i ništa više. Sutra je dan odmora i nadam se da će mi se na treningu vratiti osjećaj", kazao je Čilić, kojeg u četvrtfinalu čeka Nijemac Florian Mayer. Nijemac je Čilića pobijedio u tri seta na prošlom Wimbledonu i sigurno je da igra iz meča s Kunjicinom neće biti dovoljna za pobjedu protiv Mayera.

"Mayer je iznimno opasan igrač koji dobro igra na svim podlogama i ima dosta napadačkih opcija. U formi je, na Australian Openu je pobijedio Davidenka, a ovdje jedva prošao Škugora, da bi danas glatko svladao Štepaneka. Bit će jako teško, svakako puno teže nego danas. Svjestan sam da nisam u formi kao prošle godine, te da će biti daleko teže obraniti naslov", kazao je Čilić, dvostruki pobjednik zagrebačkoga turnira.

Peti nositelj Mayer je danas u vrlo kvalitetnom meču u dva seta izbacio negdašnjeg osmog tenisača svijeta Čeha Radeka Štepaneka, dok je u četvrtfinalu i Španjolac Guillermo Garcia Lopez, koji je u tri seta bio bolji od Slovaka Lukaša Lacka.

U četvrtak će na teren dvojica preostalih hrvatskih tenisača u 2. kolu. Ivan Ljubičić će igrati s Nijemcem Danielom Brandsom, koji je izbacio Ivu Karlovića, a Ivan Dodig se sastaje s Ukrajincem Iljom Marčenkom.

Rezultati susreta s ATP teniskog turnira u Zagrebu:

1. kolo:

Arnaud Clement (Fra) - Mihail Kukuškin (Kaz) 6-4, 6-3

Ilja Marčenko (Ukr) - Dušan Lajović (Srb) 7-5, 6-2

2. kolo:

Guillermo Garcia-Lopez (Špa/N.3) - Lukas Lacko (Slk) 6-1, 2-6, 6-2

Florian Mayer (Njem/N.5) - Radek Stepanek (Češ) 7-6 (3), 6-3

02.02.2011. 19:56:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh