« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
HEJ, B.!

Kraća imena garantiraju poslovni uspjeh

Što vam je ime duže, plaća bi vam trebala biti manja, pokazalo je prilično zanimljivo istraživanje

Ako vam ne ide, smislite kraće ime :)
Ako vam ne ide, smislite kraće ime :) (Deviantart)
Više o

imena

,

posao

,

poslovni uspjeh

,

kratka imena

,

duga imena

Prema istraživanju koje je proveo jedan od većih portala za zapošljavanje, dužina imena je izgleda u izravnoj vezi s visinom plaće. Analiza imena i poslova koje su dobili putem portala pokazala je da su kratka imena u pravilu dobivala bolje poslove s višim primanjima.

Štoviše, svako dodatno slovo u imenu donosilo je 3.600 dolara manju godišnju plaću, pa je tako primjerice puno bolje zvati se Sara nego Sarah.

Jednako se pokazalo i za imena poput Steven, koji su redom dobivali bolje plaćene poslove od Stephena, a jedini je izuzetak bilo ime Lawrence, koje je svojim ponosnim vlasnicima donijelo bolju plaću od onih koji su se zvali Larry.

Marketinški analitičari portala u nastavku izvještaja zaključili su da kraća imena, poput Billa ili Boba donose veću popularnost i omiljenost kod kolega, što posljedično povlači za sobom napredovanje do menadžerskih pozicija i poslovnog uspjeha.

Znači, kod nas bi vjerojatno vrijedilo pravilo da Ivo zarađuje više od Ivana ili Ivice, kad ne bi imali obitelj Todorić na vrhu prehrambenog lanca ...

12.05.2013. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh