Metro-portal.hr

objavljeno 12.05.2013. 16:22:00
HEJ, B.!

Kraća imena garantiraju poslovni uspjeh

Što vam je ime duže, plaća bi vam trebala biti manja, pokazalo je prilično zanimljivo istraživanje

Ako vam ne ide, smislite kraće ime :)
Ako vam ne ide, smislite kraće ime :) (Deviantart)

Prema istraživanju koje je proveo jedan od većih portala za zapošljavanje, dužina imena je izgleda u izravnoj vezi s visinom plaće. Analiza imena i poslova koje su dobili putem portala pokazala je da su kratka imena u pravilu dobivala bolje poslove s višim primanjima.

Štoviše, svako dodatno slovo u imenu donosilo je 3.600 dolara manju godišnju plaću, pa je tako primjerice puno bolje zvati se Sara nego Sarah.

Jednako se pokazalo i za imena poput Steven, koji su redom dobivali bolje plaćene poslove od Stephena, a jedini je izuzetak bilo ime Lawrence, koje je svojim ponosnim vlasnicima donijelo bolju plaću od onih koji su se zvali Larry.

Marketinški analitičari portala u nastavku izvještaja zaključili su da kraća imena, poput Billa ili Boba donose veću popularnost i omiljenost kod kolega, što posljedično povlači za sobom napredovanje do menadžerskih pozicija i poslovnog uspjeha.

Znači, kod nas bi vjerojatno vrijedilo pravilo da Ivo zarađuje više od Ivana ili Ivice, kad ne bi imali obitelj Todorić na vrhu prehrambenog lanca ...

12.05.2013. 16:22:00
http://metro-portal.hr/kraca-imena-garantiraju-poslovni-uspjeh/78081/