« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NOVE TENZIJE

Kosovski Srbi prosvjedovali protiv novih registarskih pločica

Vlasti na Kosovu odlučile su da sva kosovska vozila moraju imati registracije izdane od strane kosovskih vlasti, a ne onih u Republici Srbiji, kao što je do sada bio slučaj

Fotografija vijesti
Više o

Kosovo

,

EULEX

,

KFOR

,

kosovski Srbi

Odluka kosovskih vlasti o zabrani kretanja vozilima čije su registarske tablice s oznakama kosovskih gradova izdane u Srbiji potaknula je nekoliko stotina Srba na sjeveru Kosova na prosvjed.

Vlasti na Kosovu odlučile su da sva kosovska vozila moraju imati registracije izdane od strane kosovskih vlasti, a ne onih u Republici Srbiji, što je počela i primjenjivati od lipnja ove godine.

Prosvjednici su u koloni vozila s registracijama izdanim u Srbiji došli do prijelaza Jarinje i Brnjak kako bi predstavnicima KFOR-a i EULEX-a uručili prosvjedno pismo, u kojem upozoravaju na kršenje ljudskih prava, statusnu neutralnost te nepoštivanje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

KFOR je za vrijeme prosvjeda pojačano nadzirao granične prijelaze, a na prijelazu Jarinje privremeno su razvukli i bodljikavu žicu. Prosvjednici su nakon desetak minuta razgovora s osobljem EULEX-a okrenuli svoja vozila i vratili se nazad.

15.06.2012. 15:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh