« Svijet
objavljeno prije 12 godina
NOVE TENZIJE

Kosovski Srbi prosvjedovali protiv novih registarskih pločica

Vlasti na Kosovu odlučile su da sva kosovska vozila moraju imati registracije izdane od strane kosovskih vlasti, a ne onih u Republici Srbiji, kao što je do sada bio slučaj

Fotografija vijesti
Više o

Kosovo

,

EULEX

,

KFOR

,

kosovski Srbi

Odluka kosovskih vlasti o zabrani kretanja vozilima čije su registarske tablice s oznakama kosovskih gradova izdane u Srbiji potaknula je nekoliko stotina Srba na sjeveru Kosova na prosvjed.

Vlasti na Kosovu odlučile su da sva kosovska vozila moraju imati registracije izdane od strane kosovskih vlasti, a ne onih u Republici Srbiji, što je počela i primjenjivati od lipnja ove godine.

Prosvjednici su u koloni vozila s registracijama izdanim u Srbiji došli do prijelaza Jarinje i Brnjak kako bi predstavnicima KFOR-a i EULEX-a uručili prosvjedno pismo, u kojem upozoravaju na kršenje ljudskih prava, statusnu neutralnost te nepoštivanje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti UN-a.

KFOR je za vrijeme prosvjeda pojačano nadzirao granične prijelaze, a na prijelazu Jarinje privremeno su razvukli i bodljikavu žicu. Prosvjednici su nakon desetak minuta razgovora s osobljem EULEX-a okrenuli svoja vozila i vratili se nazad.

15.06.2012. 15:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh