« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VLADA U AKCIJI

Kosor: Radi se na osnivanju fonda za spas gospodarstva

Sljedeći bi tjedan, kaže Kosor, "mogle biti poznate prve konture fonda za gospodarsku suradnju

(Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

HBOR

,

Jadranka Kosor

,

fond za gospodarstvo

Premijerka Jadranka Kosor najavila je na današnjoj sjednici Vlade da će vrlo skoro uži kabinet i Vlada raspravljati o dva važna projekta - fondovima za gospodarsku suradnju te o dodatnom osnaživanju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za potporu gospodarstvu.

"Resorna ministarstva rade paralelno na ta dva velika projekta", kazala je premijerka Jadranka Kosor koja vjeruje da bi se s tim projektima moglo ući u 2010.

Sljedeći bi tjedan, kaže Kosor, "mogle biti poznate prve konture fonda za gospodarsku suradnju, pripremaju se odluke o osnivanju i ulaganju fondova za gospodarsku suradnju u cilju i vlasničkog restrukturiranja, a radi se na tomu da se gospodarstvu omoguće dodatna sredstva za likvidnost putem HBOR-a".

"Kroz pripremu osnivanja takvih fondova odredit ćemo i prostor, odnosno onaj dio u kojem će sudjelovati Vlada", kazala je Kosor. Premijerka je napomenula i kako oko fonda postoji i interes, "vrlo načelan" banaka, moguće i osiguravajućih društava.

"Vjerujem da ćemo s tim projektima ući u 2010. i da će oni biti dodatno osnaženi u 2010. godini", poručila je Kosor koja je posljednju sjednicu Vlade u ovoj godini najavila za tjedan dana, 30. prosinca. Ponovila je i kako će jedan od stupova rada u 2010. biti očuvanje radnih mjesta, snaženje gospodarstva, potpora tvrtkama koje imaju poteškoća, ali i potencijala. (hina/metro-portal)

23.12.2009. 17:53:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    23.12.2009. 19:08
    sve su pokrali i uništili i sada nas žele spasit? neće ići... krize koje smo imali za vrijeme komunizma će izgledati poput male bebe naspram ovoga što nas čeka slijedeće godine... živio kapitalizam i demokratija :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh