« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
PRESICA

Kosor: Ovo je jedan od najtežih trenutaka u povijesti stranke

U patetičnom jadanju medijima premijerka je odbila bilo kakvu osobnu odgovornost sebe i članove predsjedništva stranke, kao i navode da je stranci blokiran račun

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

USKOK

,

Jadranka Kosor

,

zločinačka organizacija

,

HDZ Uskok

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare Jadranka Kosor potvrdila je kako je istraga u slučaju crnih fondova proširena na stranku kao pravnu osobu, napomenuvši da se njezina stranka ne boji procesa i da su svi članovi stranke i predsjedništva stranke spremni dati iskaze o tome kako se stranka financirala, javlja Hina.

Kosor ističe da će HDZ iz tog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije, što je "jedan od temelja rada vlade".

Kosor je najavila i da će tražiti ostale istrage, pitati za mnoge druge afere kao što su riječke tržnice, afere Sisačko-moslavačke županije, veliku aferu vezanu za ceste, upitavši se zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne te zašto i odakle cure informacije.

Jednako kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestati tražiti odgovore na ta pitanja, curenje informacija su kaznena djela i za to će netko odgovarati, ističe Kosor.

Ivan Jarnjak, potpredsjednik HDZ-a, rekao je da još nije dobio potvrdu da se protiv njega provodi istraga, no da će se svakako odazvati na razgovor s USKOK-om. Kroz taj razgovor otklonit ću sve što mi se stavlja na teret, a time i HDZ-u, te na taj način razriješiti taj problem, dodao je.

Mediji nagađaju da su osim HDZ-a kao pravne osobe USKOK u slučaju Fimi medija pod istragom zbog crnih fondova stranke i bivši glavni tajnici Ivan Jarnjak i Branko Vukelić, bivši glasnogovornik stranke Ratko Maček koji je bio šef predizbornih kampanja u kojima se navodno trošio novac iz "crne blagajne".

Riječ je istrazi u slučaju Fimi medije u kojem je do sada bilo 17 osumnjičenih, predvođenih bivšim premijerom i bivšim predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom. Pod istragom su i bivši rizničar Mladen Barišić i blagajnica Branka Pavošević na čijim iskazima USKOK-u se, po pisanju medija, temelji velik dio sumnji. Oni su o postojanju crnih fondova svjedočili u istrazi slučaja Fimi medija koji je dobio naziv po tvrtki preko koje se iz javnih poduzeća i ministarstava izvlačio novac, od kojega je dio, sumnja se, završio u crnom fondu HDZ-a.

Mediji nagađaju kako se sumnja da je na taj način u stranku koja posljednjih osam godina predvodi vladajuću koaliciju slilo oko 30 milijuna kuna od kojih su se navodno financirale HDZ-ove predizborne kampanje i predsjednička kampanja sadašnje premijerke Jadranke Kosor.

27.10.2011. 11:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh