« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ŽESTOKE KRITIKE

USKOK-ova istraga protiv HDZ-a izazvala brojne reakcije

Većina zastupnika oporbenih stranaka slaže se da ovakav razvoj događaja nije neobičan niti neočekivan, a vjeruju i kako optužnicama tu nije kraj

Više o

HDZ

,

USKOK

,

Jadranka Kosor

,

zločinačka organizacija

,

HDZ Uskok

Današnja potvrda istrage USKOK-a protiv HDZ-a izazvalo je brojne reakcije na hrvatskoj političkoj sceni, prenosi Hina.

Zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić, koji je prošle godine prvi podnio kaznenu prijavu protiv HDZ-a temeljem Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, izjavio je kako je sada na USKOK-u i DORH-u da utvrde je li HDZ ostvario materijalnu korist iz radnji koje se njihovim članovima stavljaju na teret.

Upitana kako tumači USKOK-ovo proširenje istrage na HDZ kao pravnu osobu, Željka Antunović (SDP) odgovorila je da ako je to još jedan pokazatelj na pravosuđe ne funkcionira.

Upitana je li se sada pokazalo da je SDP-ov zastupnik Željko Jovanović imao pravo kada je rekao da je vrh HDZ-a zločinačka organizacija, za što ga je tužio HDZ, a saborska većina skinula imunitet, Antunović je odgovorila da Jovanovićeve riječi ne zaslužuju skidanje imuniteta. 

Stipo Gabrić Jambo (HSS) je, komentirajući proširenje istrage na HDZ-, kazao kako je protiv njega podignuto stotinjak optužnica, a da se sada pokazalo "da tko pod drugim jamu kopa u nju sam upada".

Za Dinka Burića (HDSSB) USKOK-ovo proširenje istrage na HDZ nije ništa neobično ni neočekivano.

Napomenuo je da je ranije u saborskoj raspravi izrazio uvjerenje da mnogi iz vrha HDZ-a u doba Sanadera "ne spavaju mirno".

Proširenje USKOK-ove istrage kratko je komentirao i zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar, koji je rekao kako je "uvjeren da je to namještaljka i da su oni čisti k'o suza i sve poštenjak do poštenjaka".

27.10.2011. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh