« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NAJAVA KANDIDATURE

Kosor: Kandidirat ću se za predsjednicu stranke

"Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala", rekla je Kosor u intervjuu na Z1 televiziji

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

Darko Milinović

,

Tomislav Karamarko

,

opći sabor HDZ-a

Jadranka Kosor najavila je da će se na predstojećim stranačkim izborima kandidirati za još jedan mandat predsjednice stranke, piše Hina.

"Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala. Kada je došla obavijest o tome da je HDZ pod istragom, izašla sam na konferenciju za novinare i rekla sam da smo dobili takvu obavijest i da je teško, ali da ćemo izdržati, ići na sud", kazala je Kosor u intervjuu na Z1 televiziji u emisiji "U vrtlogu politike" Mladenke Šarić.

"U tom trenutku je i taj teret bio isključivo na mojim leđima", dodala je.

Na upit voditeljice hoće li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a na skorim stranačkim izborima, potvrdila je da bi to bilo logično.

Podsjetila je i dostignuća tijekom dvoipolgodišnjeg premijerskog mandata napominjući kako je njezina Vlada djelovala od srpnja 2009., u vremenu najveće gospodarske krize i bez ikakve potpore te da su uveli brojne mjere za gospodarski oporavak, od smanjenja državnog proračuna do zabrane zapošljavanja i kupovanja automobila te uvođenja dodatnog racionalnog ponašanja, ali i sređivanja javnih poduzeća i borbe s korupcijom.

"Sigurna sam da smo radili najbolje što smo mogli i da smo postigli neke rezultate", kazala je požalivši se da su, unatoč tome, te mjere u javnosti bile "dočekivane na nož", poput uvođenja kriznog poreza iako su tako zaštitili one koji najteže žive i koji je ukinut čim su to dozvolile prilike.

Sadašnjoj vladajućoj Kukuriku koaliciji najviše pak zamjera što "svoj pravi program i prave namjere nisu izrekli tijekom kampanje".

04.01.2012. 08:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh