Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2012. 08:24:00
NAJAVA KANDIDATURE

Kosor: Kandidirat ću se za predsjednicu stranke

"Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala", rekla je Kosor u intervjuu na Z1 televiziji

Fotografija vijesti

Jadranka Kosor najavila je da će se na predstojećim stranačkim izborima kandidirati za još jedan mandat predsjednice stranke, piše Hina.

"Mislim da sam dosta toga napravila, da sam nosila ogroman i prestrašan teret i da sam sve izdržala. Kada je došla obavijest o tome da je HDZ pod istragom, izašla sam na konferenciju za novinare i rekla sam da smo dobili takvu obavijest i da je teško, ali da ćemo izdržati, ići na sud", kazala je Kosor u intervjuu na Z1 televiziji u emisiji "U vrtlogu politike" Mladenke Šarić.

"U tom trenutku je i taj teret bio isključivo na mojim leđima", dodala je.

Na upit voditeljice hoće li se kandidirati za predsjednicu HDZ-a na skorim stranačkim izborima, potvrdila je da bi to bilo logično.

Podsjetila je i dostignuća tijekom dvoipolgodišnjeg premijerskog mandata napominjući kako je njezina Vlada djelovala od srpnja 2009., u vremenu najveće gospodarske krize i bez ikakve potpore te da su uveli brojne mjere za gospodarski oporavak, od smanjenja državnog proračuna do zabrane zapošljavanja i kupovanja automobila te uvođenja dodatnog racionalnog ponašanja, ali i sređivanja javnih poduzeća i borbe s korupcijom.

"Sigurna sam da smo radili najbolje što smo mogli i da smo postigli neke rezultate", kazala je požalivši se da su, unatoč tome, te mjere u javnosti bile "dočekivane na nož", poput uvođenja kriznog poreza iako su tako zaštitili one koji najteže žive i koji je ukinut čim su to dozvolile prilike.

Sadašnjoj vladajućoj Kukuriku koaliciji najviše pak zamjera što "svoj pravi program i prave namjere nisu izrekli tijekom kampanje".

04.01.2012. 08:24:00
http://metro-portal.hr/kosor-kandidirat-cu-se-za-predsjednicu-stranke/66950/