« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
22. LIPNJA

Kosor čestitala građanima Dan antifašističke borbe

"Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je hrvatski narod ustrojio jednu od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi", rekla je premijerka

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bernard Čović/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

Dan antifašističke borbe

U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predsjednica Vlade Jadranka Kosor uputila je građankama i građanima Hrvatske čestitku u kojoj je navela da su u temelje slobodne i demokratske Hrvatske ugrađene vrijednosti i stečevine antifašizma, piše Hina.

"Obilježavajući Dan antifašističke borbe prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je hrvatski narod ustrojio jednu od prvih antifašističkih postrojbi u okupiranoj Europi, ali i velike pobjede nad jednim od najvećih zala u povijesti. Danas odajemo počast svim žrtvama nacizma i fašizma, koje zaslužuju naše puno poštovanje, zahvalnost i vječno sjećanje", poručila je Kosor u čestitki.

Navela je i kako upravo radi ustrajne borbe protiv fašizma, nacizma i svih drugih oblika totalitarizama, danas živimo u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, u čije su temelje ugrađene vrijednosti i stečevine antifašizma.

"Naša je dužnost i obveza, kako prema onima koji su dali živote za slobodu u čijim plodovima danas uživamo, tako i prema budućim naraštajima, čuvati univerzalne vrijednosti mira i tolerancije, dostojanstva i demokracije, kako se zlo fašizma ili bilo kojeg drugog oblika totalitarizma nikada više ne bi ponovilo", istakla je premijerka Kosor u čestitki koju je uputila u ime hrvatske Vlade i svoje osobno ime svim građankama i građanima za Dan antifašističke borbe.

22.06.2011. 10:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh