« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
YUMEMIRU

Kontrola snova pomoću iPhonea

Ova besplatna aplikacija za iPhone koristi se zvukovnom sugestijom kako bi "natjerala" naš mozak u najranjivijoj fazi spavanja da sanja ono što želimo

Fotografija vijesti
Više o

iPhone

,

snovi

,

lucidni snovi

,

sanjarica

Jedna je japanska tvrtka nedavno izdala aplikaciju za iPhone koja svojim korisnicima omogućuje upravljanje snovima, piše Mashable.

Aplikacija imena Yumemiru stvorena je na ideji koja je kasnih devedesetih bila zaslužna za nevjerojatno ludilo izazvano knjigama za samopomoć, a koje su tvrdile kako je vanjskim zvukovima moguće upravljati snovima.

Aplikacija se koristi iPhonovim mikrofonom kako bi otkrila da je korisnik ušao u REM fazu sna, tj. da je počeo sanjati, koja je ujedno i faza gdje je ljudski mozak, barem u teoriji, vrlo podložan sugestijama.

Yumemiru ima mogućnost odabira jednog od osam različitih scenarija, poput hodanja šumom, bogaćenja, romatične scene ili letenja, a sve što korisnik mora napraviti jest odabrati prije spavanja kakav scenarij želi sanjati.

Aplikacija nakon toga nastavlja raditi u pozadini i „čeka" da počnemo sanjati. Jednom kad uđemo u REM fazu sna, zvukovi aplikacije počinju stimulirati naš mozak i „tjerati" ga da sanja ono što želimo. Ono što je svakako zanimljivo jest i mogućnost jednostavnog dijeljenja snova na društvenim mrežema, čime nam se omogućuje da bez truda i zapisivanja jednostavno pratimo što smo sanjali.

Aplikacija je trenutno dostupna isključivo na japanskom, a ukoliko ste zainteresirani da saznate više, možete ju besplatno skinuti ovdje.

08.02.2012. 14:44:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivan Kovačić
    23.08.2012. 12:18
    Pa to je odlično. Bilo bi super kada bih mogao birati svoje snove.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh