« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
VIP CLUB

Koncertna promocija albuma Metropolis Igora Geržine

Treći samostalni album Igora Geržine predstavit će autor u Vip Clubu u srijedu 25. travnja

Igor Geržina predstavlja treći samostalni album
Igor Geržina predstavlja treći samostalni album (igorgerzina.com)
Više o

Metropolis

,

album

,

Igor Geržina

,

Vip club

Koncertna promocija albuma "Metropolis" Igora Geržine održat će se u Vip clubu u srijedu, 25. travnja, s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice iznosit će 20 kn.

Saksofonist, kompozitor i producent Igor Geržina, dobitnik je dvije nagrade Porin i nekoliko nominacija, dvije nagrade Status za najboljeg instrumentalista i nekoliko nominacija te nagrade Crni Mačak. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te se školovao na najprestižnijoj školi za jazz i pop glazbu, Berklee College Of Music u Bostonu. Sudjelovao je na gotovo 80 audio i video izdanja s imenima kao što su Parni Valjak, Gobonni, Dino Dvornik & Songkillers, Nina Badrić, Vanna, Josipa Lisac, Tony Cetinski i dr. Kao producent Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije surađuje s glazbenicima među kojima su i Lasse Lindgren, Lars Moeller, Deborah Carter, Joe Kaplowitz, Matija Dedić, Ante Gelo, Radojka Šverko, Silvije Glojnarić i dr.

Igor Geržina izdao je do sada dva samostalna albuma. "Sax Album" (Aquarius Records 2006.) nominiran je za nagradu Porin u dvije kategorije. Glazba s tog albuma bilježi velik broj emitiranja na gotovo svim hrvatskim radio postajama, a skladba "Funky Business" (po HUZIP-ovoj listi) uvrštena je u prvih 40 najizvođenijih kompozicija u 2008. godini. Treći samostalni album Igora Geržine pod nazivom "Metropolis" u stilu smooth-jazza započinje novi kreativni ciklus kojim će se Igor  Geržina predstaviti i na stranom tržištu. Pozivom jedne od vodećih smooth-jazz radio stanica SmoothJazz.com Global Radio, album "Metropolis" se već uvrstio u obitelj svjetskih smooth-jazz izvođača kao što su Dave Koz, Euge Groove i dr. Na albumu sudjeluju renomirani hrvatski glazbenici: Ivo Popeskić, Maasej Kovačević, Goran Kovačić, Joe Kaplowitz, Elvis Penava, Davor Doležal, Zvonimir Bučević - Buč, Henry Radanović, Marko Lazarić, Sergio Bellotti (USA), Boris Popov. 

Igor Geržina Sax Lounge Ensemble sedmeročlani je sastav, prvi profesionalni ansambl na ovim prostorima koji izvodi smooth-jazz glazbu čijoj velikoj popularnosti na kontinentu Sjeverne Amerike i Azije svjedoči ogroman broj izvođača, radio stanica, časopisa te internetskih portala. Članovi ansambla su redom iskusni hrvatski jazz i pop glazbenici, članovi Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, članovi pratećih sastava pop zijezda te sudionici mnogih TV emisija.

Album možete poslušati na stranicama Igora Geržine.

18.04.2012. 14:24:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh