« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NINTENDO WII

Kompjutorske igrice pomažu starijim i nemoćnim osobama

Korisnicima Doma "Sveta Ana" konzola Nintendo Wii pomaže u rehabilitaciji , interes je velik

Nintendo Wii
Nintendo Wii (Getty Images)
Više o

rehabilitacija

,

nintendo wii

,

igrice

,

Dom Sveta Ana

Prvi put korisnici jednog doma za starije i nemoćne osobe - Doma "Sveta Ana" imaju priliku poboljšati svoju rehabilitaciju igrajući kompjutorske igrice na konzoli "Nintendo Wii", a tu su akciju zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, dva dana pošto je za tu konzolu donirao novac i platio je, danas predstavili studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Šestero studenata koji su, u sklopu kolegija menadžmenta promjena, dobili zadatak da provedu društveno koristan projekt, nakon dogovora s ravnateljicom Doma "Sveta Ana" Lucom Slišković, koja je izrazila spremnost za tu novu vrstu rehabilitacije, našlo se pred problemom - kako ostvariti taj projekt i kupiti tu konzolu.

Gradonačelniku Bandiću studenti su se obratili nakon njegove izjave da će donirati zaradu od angažmana na sinkronizaciji animiranog filma "MaksimUm".

Kad je čuo za prijedlog studenata, koji već primjenjuju korisnici domova za starije u SAD-u i Australiji, Bandić je donirao taj novčani iznos, čime je kupljena konzola koja je prije nekoliko dana postavljena u Dom "Sveta Ana", priopćila je danas Gradska uprava.

Tijekom predstavljanja nazočni su imali priliku uvjeriti se u veliki interes korisnika doma, koji su se odlično zabavljali igrajući boks, tenis, mačevanje i druge igre, a istodobno su se i rekreirali, navodi se u priopćenju zagrebačke Gradske uprave.(hina/metro-portal)


21.12.2010. 18:42:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh