« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
NOVI TREND

Hakirajte svoj Facebook profil

Na tisuće ljudi "hakira" svoje Facebook profile kako bi ih osvježili i učinili zanimljivima - pogledajte kako

Fotografija vijesti
Više o

fotografija

,

Facebook

,

novi dizajn

,

crop

,

hakiranje profila

Francuski umjetnik započeo je novi trend preuređujući svoj Facebook profil. Alexandre Oudin obradio je fotografije s profila kako bi izgledale kao dijelovi veće slike. Od onda, ostali korisnici ponavljaju ove trikove ki predstavljaju svoje vlastite verzije.

Ako želite preurediti svoj profil na Facebooku, evo kako to učiniti.

1. Prvo morate aktivirati novi dizajn profila na Facebooku. Prepoznat ćete ga po tome što će vam se osnovne informacije nalaziti na vrhu stranice, a ispod njih niz od 5 vaših fotografija.

2. Također će vam trebati fotografija veličine najmanje 692 pixela, a to je širina stranice od lijevog ruba vaše glavne profil slike, pa do njenog desnog ruba, tamo gdje počinje niz od 5 fotografija.

3. Posljednje što će vam trebati jest program za obradu fotografija koji sadrži opciju "crop", za rezanje slika. Ako nemate takav na svom kompjuteru, probajte neki od online izbora, poput Photoshop Expressa.

4. I sada možete početi. "Cropajte" svoju fotografiju na 692 pixela, ovisno o tome kako želite da vam izgleda na profilu. Lijeva strana ove fotografije bit će vaša naslovna slika, dok će se desna strana pojaviti u nizu od preostali 5 slika. Nazovimo ovu fotografiju osnovnom fotografijom.

5. Napravite novu fotografiju za profil tako što ćete "cropati" lijevu stranu vaše osnovne slike. Počnite s gornjim lijevim kutom, te pomičući se na desno, napravite sliku koja je široka 180 pixela, a visoka 540.

6. Sada morate napraviti slike za svoj niz od 5 fotografija. Fotografija za profil koju ste upravo napravili proteže se 20 pixela više nego one koje će biti u nizu, stoga kako bi ste napravili slike koje će vam stati u niz morate "cropati" 20 pixela ispod vrha fotografije. I tako od vrha osnovne fotografije , "cropajte" onu koja će biti 492 pixela široka i 68 pixela visoka.

7. Nakon toga morate izrezati fotografiju na 5 dijelova kako bi odgovarala željenom nizu. Slike u nizu razdvojene su linijom od 2 pixela, stoga morate ostaviti ovu prazninu. U principu, sve što morate napraviti je sljedeće: počevši od jedne strane vaše 492X68 fotografije, "cropajte" sliku koja je 96,8 pixela široka, te 68 pixela visoka, a zatim ostavite prazninu od 2 pixela. Ponovite postupak. Kada završite imat ćete 5 malih fotografija.

8. Sada trebate učitati fotografije na vaš Facebook profil. Sliku koju ste napravili u koraku 5. postavite da vam bude naslovna fotografija u profilu, ali ju nemojte "tagati" s vašim imenom. Zatim "tagajte" 5 fotografija koje ste načinii u koraku 7. Redoslijed kojim ih "tagate" je bitan: morate to napraviti s desna na lijevo jer će se tako pojaviti u vašem nizu od pet slika. Stoga fotografiju koju želite da bude skroz desno "tagajte" prvu, a ona koja će biti skroz lijevo "tagajte" posljednju. I vaše remek-djelo je gotovo.

19.12.2010. 10:03:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZaradiOnline
    19.12.2010. 14:39
    baš luda fora
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh