« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kombinacije hrane koje ubrzavaju skidanje kilograma

Uz reducirani unos kalorija do granice koja vam je prihvatljiva, vrijedi obratiti pažnju i na kombinaciju namirnica koje sinergijski pojačavaju gubitak kilograma

Jaja s povrćem odlična su ideja
Jaja s povrćem odlična su ideja (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

višak kilograma

,

kombiniranje namirnica

Mršavljenje nekima može biti prilično zahtjevan zadatak koji se u nekim trenucima čini nemogućim jer jednostavno ne mogu podnijeti glad, pa brzo odustaju od svake dijete.

No, i tome se može doskočiti - uz reducirani unos kalorija do granice koja vam je prihvatljiva, vrijedi obratiti pažnju i na kombinaciju namirnica koje sinergijski pojačavaju gubitak kilograma, pa evo nekih najčešćih primjera.

Bademi i grčki jogurt - neki vitamini, pogotovo A, D i E, najbolje se apsorbiraju kad ih se konzumira s mastima. Kako su bademi bogati vitaminom E, kalcijem i antioksidansima, a grčki jogurt je izvrstan izvor zdravih masnoća i vitamina D, kombinacija je sigurno dobitna.

Crvene paprike i piletina - crvene papričice i paprike uvelike pomažu kod gubitka kalorija te ga ubrzavaju, a našem tijelu pomažu da hranu pretvori u toliko potrebnu energiju. Tako u kombinaciji s piletinom (koja je bogata proteinima) čine jedan ukusan i zdrav obrok.

Jaja i povrće - naime, jaja ubrzavaju apsorpciju karotena (pigmenta koji daje boju povrću), pa stoga u kombinaciji sa svježim povrćem čini duplo jače sredstvo za lakši gubitak kilograma.

Kukuruz i mahunarke - prehrana bogata mahunarkama uvelike ubrzava proces gubitka kilograma, a kukuruz, koji također sadrži škrob, pomaže da zadržimo vitku liniju, dok istovremeno čini čuda za naš imunitet i probavni sustav. 

Losos i šparoge - losos je prepun zdravih omega-3 masnih kiselina, dok su šparoge prepune proteina i vlakana te nam pomažu lakšem gubitku vode iz tijela. Najbolje su kad se pripremaju u pečnici na laganoj temperaturi ili kad su kuhane na pari. 

Špinat i avokado - obje ove namirnice sadrže velike količine vitamina i minerala, a ako ih koristite kao glavne zvijezde svojih salata, to će vašem tijelu donijeti nevjerojatne koristi. Također, špinat je savršen i u kombinaciji s maslinovim uljem, dok je avokado idealno konzumirati uz ribu, kruh od cjelovitih žitarica i meso peradi 

Zeleni čaj i limun - zeleni čaj sadrži katehine, koji su izrazito moćni antioksidansi, a sve prednosti limuna ne moramo više ni nabrajati. Ipak, postoji još nešto u čemu je limun vrlo dobar - a to je razbijanje katehina iz zelenog čaja, zbog čega su još lakše probavljivi i zbog čega se kilogrami brže tope.

 

26.05.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh