« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE :)

Koliko treba vježbati za dobro zdravlje?

Evo što stručnjaci kažu koliko je vježbanja potrebno za sprječavanje zdravstvenih tegoba uzrokovanih sjedilačkim načinom života i lošom prehranom

Vježbate li dovoljno?
Vježbate li dovoljno? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

vježbanje

,

količina vježbanja

Vježbanje je toliko korisno za zdravlje da se više i ne treba nabrajati sve blagodati koje donosi, jer između ostaloga pomaže pri održavanju tjelesne težine, boljem mentalnom zdravlju i dužem životu, no koliko je zapravo tjelovježbe potrebno?

Znate i sami da je dobro sve što radite po tom pitanju, u svakom je slučaju bolje šetati nego sjediti pred televizorom, a evo što stručnjaci kažu koliko je vježbanja potrebno za sprječavanje zdravstvenih tegoba uzrokovanih sjedilačkim načinom života i lošom prehranom.

Kako biste smanjili rizik od dobivanja dijabetesa tipa 2, dovoljno je i 10 minuta trčanja ili vožnje bicikla tri puta tjedno.

Sat i pol iliti 90 minuta bilo kakvog vježbanja tjedno smanjit će vam previsoki krvni tlak i bez dodatnih lijekova, osim u slučaju kad je stvarno izuzetno visok.

Ako želite poboljšati pamćenje, stručnjaci preporučuju 120 minuta aerobika tjedno, dok je za prevenciju nekih vrsta karcinoma dovoljno 150 minuta umjerenog vježbanja tjedno.

Za kraj, ako ste u depresiji, potrudite se prošetati 165 minuta tjedno kako biste značajno ublažili simptome.

Sve u svemu, vježbajte i krećite se!

24.11.2016. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh