« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
PREKRATKO :)

Koliko traje savršeni novogodišnji poljubac

Ah, taj novogodišnji poljubac o kojem su ispisani redovi i redovi teksta. Ima li boljeg načina da se oprostimo od godine iza nas i radosno dočekamo onu koja dolazi?

Fotografija vijesti
Više o

poljubac

,

doček Nove godine

,

Nova godina doček

,

doček nove 2012.

Jedan od najgledanijih filmove ove blagdanske sezone (nećemo o imenima, ali spomenimo samo da u njemu ima više holivudskih zvijezda nego u klinici za odvikavanje) govori nam kako se bilo što može dogoditi u večeri gdje ispraćamo staru godinu i dočekujemo novu.

Ipak, mnogi bi sve te brojne mogućnosti koje su nam raspolaganju rado zamijenili za samo jednu malu stvar - savršeni poljubac. Ah, taj novogodišnji poljubac o kojem su ispisani redovi i redovi teksta. Ima li boljeg načina da se oprostimo od godine iza nas i radosno dočekamo onu koja dolazi?

Neki će izmijeniti strastveni poljubac sa svojim dugogodišnjim partnerom, drugi će to činiti s osobom u čijem su društvu došli na doček Nove, dok će treći zgrabiti gotovo potpunog neznanca kojeg su tu večer upoznali u kafiću.

Na kraju krajeva, poljubac je poljubac, bez obzira na to znate li neku osobu pet minuta ili pet godina, Nova godina sve trpi, zar ne?

Krivo.


Američka stranica It's Just Lunch provela je studiju na 500 ispitanika koji su imali zadatak u detalje opisati svoj savršeni novogodišnji poljubac. Pokazalo se kako je upravo duljina poznanstva s nekom osobom ključna kako bismo mogli utvrditi koliko dugo treba trajati poljubac da ga možemo smatrati idealnim. Ovo su rezultati:

Ukoliko ljubite nekoga koga ste tek upoznali na novogodišnjem partyju, idealno trajanje poljupca je sedam sekundi.

S druge strane, ukoliko se ljubite s nekim s kim ste u vezi barem tri mjeseca, idealno trajanje poljupca jest „onoliko dugo koliko vam treba da pronađete slobodnu sobu", tvrdi većina ispitanika. Ipak, ukoliko baš moramo dati neki broj, 12 sekundi broj je oko kojeg se velika većina složila da je idealan.

Zanimljive rezultate dala su i razmišljanja ljudi o samoj tehnici poljupca.

36 posto njih smatra kako je francuski poljubac potpuno primjeren u takvoj situaciji, čak i kad ste okruženi brojnim nepoznatim ljudima. S druge strane, 34 posto ispitanika tvrdi da su usne sasvim dovoljne, a da jezik trebate držati za zubima. Na kraju, 30 posto misli da bi nam svima bilo najbolje da se uopće ne dodirujemo usnama, već dijelimo jedni drugima puse u obraz.

Bilo kako bilo, vjerujemo da ni na ovogodišnjem ispraćaju stare godine i dočeku nove neće nedostajati pravih, strastvenih poljubaca. Koga ćete ljubiti vi i koliko dugo?

27.12.2011. 22:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh