« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DOČEK 2012.

Zablistajte na dočeku Nove - kako do sexy kože u svega šest dana

Nakon blagdanskog prejedanja ostao vam je golemi osjećaj krivnje i uništena koža? Nema problema, ovih šest dana koji nas dijele od Nove godine više je nego dovoljno vremena za popravak

Fotografija vijesti
Više o

njega kože

,

makeup

,

doček Nove godine

,

šminkanje

,

Nova godina

,

doček nove 2012.

Sezona blagdana i blagdanskih užitaka jednostavno su teško spojivi sa sjajnom i svježom kožom. Tulumarenje do sitnih sati, čašica alkohola previše, potpuni izostanak vježbanja i hrana bogata masnoćama i šećerom nimalo ne pogoduju našoj koži.

Ipak, nije baš sve tako crno. Svega šest dana prije Nove godine dovoljno je vremena da napravite razliku. Slijedite ovih nekoliko savjeta dan za danom i zablistajte na dočeku nove 2012. godine!

Danas 26.12. - Ostavite se čokolade

Nije nikakva tajna da blagdansko prejedanje šteti vašem tijelu i vašoj koži. Najveći krivci za to su šećer i rafinirani ugljikohidrati kojih je blagdanska hrana prepuna, a koji mogu izazvati upale, promjene u pigmentaciji na površini kože i iritaciju koja ranije nije postojala. Ipak, već nakon šest dana pravilne prehrane većina tih stvari trebala bi uglavnom ili potpuno nestati.

Ostatke božićnog obroka koji su vam ostali u hladnjaku bacite u smeće i napunite ga zelenim povrćem, žitaricama i ribom. Preporučamo losos na žaru, smeđu rižu i kuhanu brokulu. Osim što su vrlo ukusna zamjena klasičnim delicijama, svaki njihov zalogaj korak je ka vašem boljem zdravlju.

Isto tako, potpuno izbacite ovih šest dana pšenične i mliječne proizvode iz jelovnika, što će omogućiti vašem probavnom sustavu da „dođe sebi" i popraviti ton vaše kože.

Pijte puno vode, ali izbjegavajte to činiti za vrijeme obroka, jer će voda na taj način razrijediti vaše probavne enzime i učiniti probavu tromijom. Pokušajte piti barem 30 minuta prije obroka i sat vremena nakon. Ukoliko ne volite vodu, zeleni čaj s limunom (bez šećera) odlična je zamjena.

Sutra 27.12. - Poboljšajte vaš režim njege kože

Vratite sjaj svojoj koži stimulacijom. To ćete najlakše napraviti koristeći se nekim od kemijskih eksfolijanata, poput glikolne ili salicilne kiseline. Potražite ih na popisu sastojaka vašeg sapuna ili gela za lice.

Ovaj će tretman očistiti vaše lice i pripremiti ga da upije ostale proizvode. Zamijenite vašu noćnu kremu s onom koja sadrži vitamin A kako biste postigli isti učinak i dok spavate.

Srijeda 28.12. - Obračunajte se sa crvenilom

Ukoliko patite od prištića na licu koji buknu svaki put kad pretjerate s masnom ili slatkom hranom te alkoholom, uložite u neki od proizvoda iz linija prirodne kozmetike kako biste zaliječili upaljenu kožu. Proizvodi na bazi ulja od novozelandske manuke imaju 30 puta više aktivnih sastojaka od ulja čajevca i vrlo su blagi za osjetljivu kožu. Osim toga, pripravci manuke pomažu bržem izliječenju kože, smanjuju crvenilo te ublažavaju bol i svrab. Nanesite ih direktno na problematično područje pamučnim blazinicama.

Četvrtak 29.12. - Priuštite si masažu lica

Počnite svaki dan s masažom lica kako biste odstranili nečistoće i stimulirali limfnu drenažu, čime ćete smanjiti podbuhlost.

Lagano stisnite šaku i koristite ispupčene zglobove prstiju kako biste lagano izmasirali čitavu površinu lica, počevši od sredine prema vanjskim dijelovima. Ukoliko se želite riješiti podočnjaka, vrhovima prstiju stišćite po robu očne kosti i takvim pokretima napravite krug oko vaših jabučica, pazeći pritom da ne stisnete prejako i ozlijedite se. Isto tako, želite li izbjeći dehidraciju kože, nemojte prejako pojačavati grijanje u prostoriji.

Petak 30.12. - Uredite obrve i dobro se naspavajte

Dobro oblikovane obrve u trenu će preobraziti vaše lice iz umornog u svježe. Oblikujte luk čija će najviša točka biti na dvije trećine duljine - točka u kojoj će biti poravnata s vanjskim rubom šarenice oka. Ovo će vam dati odmoran i osvježen izgled.

Isto tako, ne zaboravite da ništa ne može zamijeniti kvalitetan san. Organizirajte si raspored tako da spavate što je dulje moguće i popijte čašu soka od trešnje prije odlaska u krevet. Nedavne su studije pokazale kako sok o trešnje pomaže boljem i kvalitetnijem snu zbog visoke razine melatonina.

Stara godina 31.12. - Završni koraci

Manje je više. Počnite s kvalitetnim primerom kojim ćete ispuniti linije i bore na licu i dati svojoj koži nježan i mekan izgled. Ne pretjerujte s podlogom i stavljajte ju samo tamo gdje doista trebate i malo na obraze. Koristite olovku za usne prirodnih boja kako biste ružu osigurali dodatnu postojanost. Na kraju stavite malo vazelina kako biste osigurali vlažnost i spriječili isušivanje. Na oči stavite nekoliko laganih slojeva maskare te svjetlucavo sjenilo kako biste uspješno sakrili sve znakove umora.

26.12.2011. 22:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh