« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
MMM

Koliko su moćni zagrljaji i poljupci

Najromantičniji je poljubac u oko, kažu seksolozi, jer takav poljubac budi jače emocije i raspaljuje sva čula zbog velike osjetljivosti očnih kapaka

Zagrljaji su vrlo važni
Zagrljaji su vrlo važni (Arhiva)
Više o

poljubac

,

oksitocin

,

učinci

,

zagrljaji

Zagrljaji i poljupci važan su dio komunikacije na svim razinama među bliskim ljudima, rodbinom, porodicom ili prijateljima, kažu stručnjaci. 

Recimo, prijateljski poljubac u obraz znak je bliskosti prilikom susreta, poljubac u ruku znak je poštovanja, a onaj u čelo je zaštitnička gesta koju često roditelji upućuju djeci.

Istraživanja su pokazala da djeca koju roditelji ljube svakoga dana bolje napreduju i razvijaju se u snažnije osobe od onih koji ne dobivaju takve znakove ljubaci. 

Najromantičniji je poljubac u oko, kažu seksolozi, jer takav poljubac budi jače emocije i raspaljuje sva čula zbog velike osjetljivosti očnih kapaka. Jednostavnije rečeno - ljubite se svakog dana, jer čovjeku trebaju najmanje četiri poljupca dnevno kako bi izdržao dnevni stres i sačuvao psihičko zdravlje. 

S druge strane, zagrljaji uspješno liječe tugu i nemoć, daju nam utjehu, ljubav i toplinu, a povrh toga ispunjavaju nas pozitivnom energijom, jer je već i prisjećanje na nježan zagrljaj dovoljno da se osjećamo bolje u trenu.

Dodiri kroz zagrljaje također su od velikog značaja za psihičko zdravlje jer tijekom zagrljaja tijelo luči niz hormona koji povećavaju razinu oksitocina, hormona sreće. Što je najzanimljivije, zagrljaj može postići isti učinak čak i kad dolazi od potpuno nepoznate osobe.

Što reći osim - ljubite se i grlite, život će vam biti puno ljepši!

03.08.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh