« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
STVARNO?

Koliko stvarno radimo na poslu?

Studija je proučila podatke iz 18 europskih zemalja te Sjedinjenih Država na temelju tri istraživanja

Stvarno radite ili...? ;)
Stvarno radite ili...? ;) (Arhiva)
Više o

posao

,

rad

,

vrijeme na poslu

Posao je nekima tlaka, drugima veselje... a onima kojima je to tlaka, obično je glavni razlog činjenica da na poslu provode previše sati. No, radi li se tamo ili se samo prodaju zjake?

Evo jasnih podataka, pa sami zaključite... recimo, Europljani prosječno rade 19 posto manje sati na godinu nego Amerikanci, pokazuje studija troje ekonomista iz Sjedinjenih Država, Kanade i Njemačke. 

Veća količina plaćenih dana godišnjeg odmora u Europi čini trećinu do polovine razlike, pokazuje studija. Međutim, faktor koji također utječe na tu razliku je i visoka stopa nezaposlenosti u Europi.

>> Koliko je dobra atmosfera zaslužna za produktivnost? >>

Studija je proučila podatke iz 18 europskih zemalja te Sjedinjenih Država na temelju tri istraživanja koje su provele tri institucije u razdoblju od 1983. do 2011.

Ističu da se unutar same Europe broj radnih sati razlikuje od zemlje do zemlje pa postoje neke regije u kojima Europljani količinski rade kao i Amerikanci. 

Švicarci su tako najsličniji Amerikancima i rade tek 4 posto manje sati, a Talijani su najudaljeniji s 29 posto manje sati u odnosu na američke zaposlenike.

>> Ako želite biti stvarno produktivni, na posao ponesite - šlape! >>

Najveći odmak nakon Italije ima Francuska s 26 posto manje sati, slijedi je Belgija s 25 posto, Poljska s 24 i Njemačka s 22.

Autori studiju sugeriraju da bi valjalo provesti nova istraživanja o tome zašto Amerikanci rade više od Europljana te koji faktori najviše utječu na produktivnost.

03.11.2021. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    03.11.2021. 18:11
    mnogi u javnom sektoru ne rade
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh