« Seks
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
STVARNO?

Koliko seksa pomlađuje?

Redovni seks može popraviti i produljiti telomere, čuvajući na taj način vaše stanice zdravima i mladima

Seks pomlađuje - oba partnera
Seks pomlađuje - oba partnera (Arhiva)
Više o

seks

,

vječna mladost

,

pomlađivanje

,

telomeri

Seks je od davnina poznat kao sredstvo za pomlađivanje - iako su još u relativno nedalekoj prošlosti to shvaćali poprilično doslovno, pa su stari muškarci skakali na mlade, jedre djevice u nadi da će nešto od te svježine preći na njih... obično nije, naravno.

Znanost se u naše doba uplela u cijelu priču i došla do zaključka - seks barem jednom tjedno može vam pomoći da živite duže.

U novom istraživanju, znanstvenici s University of California promatrali su seksualne živote 129 majki tjedan dana. Sudionice su davale dnevno izvješće o svojem ukupnom zadovoljstvu, kao i slučajevima kad je došlo do sukoba, podrške i / ili intimnosti sa svojim partnerima.

Kad su usporedili njihove izvještaje s njihovim uzorcima krvi, otkrili su zanimljiv uzorak. Majke koje su se seksale sa svojim partnerima barem jednom u tom tjednu, imale su značajno dulje telomere - sitne komadiće DNK koji utječu na dugovječnost i zdravlje.

Tijekom vremena, telomeri koji se nalaze u vašim stanicama razgrađuju se kao posljedica starenja, slabe prehrane i prevelike uporabe alkohola, rekli su istraživači.

No, ovi rezultati pokazuju da ih redovni seks može 'popraviti' i produljiti, čuvajući vaše stanice zdravima i mladima. Stoga, što čekate?

13.12.2017. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh