« Život
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
ZANIMLJIVO!

Koliko se danas hoda prije vjenčanja?

Od prvog poljupca i početka veze do braka prolazi sve više vremena, a često i cijela vječnost - neki se ne ožene nikada

Čeka se dugo, čeka...
Čeka se dugo, čeka... (Arhiva)
Više o

vjenčanje

,

brak

,

hodanje

Zaljubljenost i ljubav nakon nje traju kod svih različito, a naročito kad govorimo o romantici i prosječnom vremenu koji parovi provode zajedno prije nego se vjenčaju, stvari se tijekom godina neprestano mijenjaju. Moderni parovi kreiraju vlastita pravila kada su u pitanju vjenčanja i brak.

Troše manje novca na prstenje, a više na vjenčanje, a prema novoj studiji ulažu više vremena u upoznavanje prije nego što se zavjetuju na vječnu ljubav.

Bridebook, popularna web stranica za planiranje vjenčanja, provela je anketu na 4.000 osoba koja je otkrila da prosječni par provede 4.9 godina u vezi prije vjenčanja.

U tih pola desetjeća treba prosječno 1.4 godina (17 mjeseci) prije nego što se usele zajedno, 1.83 godine (22 mjeseca) zajedničkog života prije službenih zaruka, a zatim  još 1.67 godina (20 mjeseci) prije nego što se vjenčaju.

Također se vjenčamo mnogo kasnije u životu od generacija prije nas. Prosječna mladenka (prvi put) ima 30.8 godina, a mladoženja 32.7 godina, u usporedbi s 22.6 i 24.6 godina 1971. 

Osim toga, budući da ljudi duže čekaju, to znači da će vjerojatno biti više iskusni u dugoročnim vezama. Prosječna mladenka i mladoženja imat će dva ozbiljna odnosa prije nego što se usele zajedno.

Istraživanje je također pokazalo da ova generacija više ne osjeća obvezu da se mora vjenčati, za razliku od naših roditelja. 83 posto je reklo da nisu imali nikakav 'pritisak' da se vjenčaju, a 84 posto su prije zaruka raspravili i dogovorili sve s boljom polovicom.

03.11.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh