« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO

Koliko meda trebamo jesti dnevno?

Organizam najbolje apsorbira med ako žličicu meda polako otapamo u ustima ili pak njime zasladimo omiljeni čaj, čime se pojačava njegovo ljekovito djelovanje

Med je riznica zdravlja
Med je riznica zdravlja (Pexels)
Više o

zdravlje

,

med

,

dnevni unos

Med je jedinstven proizvod prirode, kojeg stvaraju vrijedne pčelice iz nektara bilja. Njegova ljekovitost krije se u mnoštvu vrijednih biokemijskih spojeva koje čovjek ne može umjetno proizvesti. Prepun je flavonoida, aminokiselina, vitamina i minerala.

Djeluje antioksidativno, protuupalno, antibakterijski i zacjeljujuće te je njegova primjena stvarno široka.

Med nema rok trajanja, no važno je čuvati ga na hladnom i suhom mjestu kako ne bi izgubio svoja ljekovita svojstva. Prirodno je i da se kristalizira nakon nekog vremena. Želite li ga vratiti u tekuće stanje, zagrijte ga, no ne na temperaturi višoj od 45 Celzijevih stupnjeva jer tada gubi vrijedne nutrijente.

Preporuke su da se konzumira 1g/kg tjelesne mase dnevno, a u praksi su to dvije do tri žličice meda svaki dan. Ta količina, naglašava, značajno može unaprijediti zdravlje.

Organizam najbolje apsorbira med ako žličicu meda polako otapamo u ustima ili pak njime zasladimo omiljeni čaj, čime se pojačava njegovo ljekovito djelovanje.

29.11.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh