Metro-portal.hr

objavljeno 30.04.2013. 22:01:00
AVANTURA ILI VEZA

Koliko je zainteresiran za vas?

Žene koje traže odgovarajućeg partnera i potencijalnog muža, trebale bi se fokusirati na higijenu radije nego na odjeću

Koliko je zainteresiran za vas?
Koliko je zainteresiran za vas? (Shutterstock)

Naime, istraživanje pokazuje da muškarci koji žele ozbiljnu vezu traže lijepo lice, dok one koji su zainteresirani samo za avanturu privlači dobra figura i obline. Pretpostavlja se kako žensko lice muškarcu govori o njenoj dobi, pa i dugoročnim planovima za obitelj, što čini vrijedan izvor informacija za nekoga tko se želi skrasiti.

Mlada žena ima potencijal stvaranja velike obitelji tijekom godina, a to ju čini idealnim materijalom za ženu. Obline su, s druge strane, znak plodnosti žene, što je, kako tvrde istraživači, atraktivno muškarcima koji traže kratkoročnu zabavu.

>> Čitanje između redaka: Kako znati da ih ne zanimate

Profesor David Buss objašnjava: ˝Crte lica čine se kao vrlo dobre naznake mladosti i zdravlja. Osim očitih facijalnih indikatora mladosti, kao što je odsutnost bora, preferiraju se i velike oči. Ovakav izgled smatra se ženstvenim, jer odražava visok nivo hormona estrogena koji počinje u pubertetu i nastavlja se kroz reproduktivni životni vijek žene. Kako žena stari i približava se menopauzi, njene crte lica preuzimaju mušku formu,  odražavajući izgled koji govori o dobi, pa tako i plodnosti.˝

˝Žene ipak nisu toliko izbirljive. Kada su znanstvenici volonterkama pokazali muške modele, otkrili su da su one koje razmišljauju o zabavi za jednu noć, jednako zainteresirane za izgled muškog lica kao i one koje zanima dugotrajna veza,˝ zaključuje profesor Buss.

30.04.2013. 22:01:00
http://metro-portal.hr/koliko-je-zainteresiran-za-vas/47989/