« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
SENDVIČ NAŠ SVAGDANJI

Koliko biste platili sendvič star 15 dana?

Proizvođači tvrde kako su posebno pakirani sendviči jednako kvalitetni prvog i posljednjeg dana roka trajanja

Fotografija vijesti
Više o

sendvič

Za većinu nas, sendvič star dva tjedna može završiti samo na jednom mjestu - u kanti za smeće.

Ipak, u bliskoj bi budućnosti jedenje prošlotjedne hrane moglo postati sasvim normalno i nešto što radimo a da pritom ni ne pomišljamo na moguće trovanje hranom.

Znanstvenici tvrde da su otkrili tajnu dugovječog sendviča koji će uskoro doći i na police naših dućana.

Sendviči 21. stoljeća imaju rok trajanja od gotovo nevjerojatnih 15 dana, a proizvođači tvrde kako im kvaliteta za to vrijeme ni malo ne opada, tako da su jednako dobri 15. dan kao što su i prvi.

Ovakav koncept pripreme i prodaje hrane poprilično je suprotan modernoj filozofiji spremanja i prodavanja hrane koja se prodaje u trgovinama, gdje se brojni prodavači ponose činjenicom da je njihov proizvod svježe pripremljen i odmah stavljen na prodaju.

Tajna ovako dugotrajnog proizvoda jest u tome da se u procesu pakiranja izvuče sav kisik iz pakiranja i zamijeni dušikom te ugljičnim dioksidom. Isto tako, svim se slojevima u sendviču dodaje i blago kisela majoneza, koja služi kao konzervans.

Iako se prodaju u različitim varijantama, niti jedan ne sadržava rajčicu, salatu i drugo povrće, pošto ono ima tendenciju da vrlo brzo počne truliti.

„Naši sendviči izgledaju sjajno, dolaze u puno različitih okusa, traju do 20 puta duže nego što je to slučaj sa prosječnim sendvičem iz supermarketa i odličan su način i za smanjenje količine otpada koje imaju trgovci" rekao je Steve Fox, direktor tvrtke koja proizvodi sendviče.

05.07.2011. 20:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh