« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BOLJE NE ŠMRKATI

Kokain pomiješan s levamisolom pospješuje propadanje kože

Stučnjaci su otkrili da je kod ljudi koji imaju povijest uzimanja kokaina često prisutan fenomen diskoloracije kože

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

droga

,

kokain

,

Innisfail

Osim što će vas učiniti paranoičnima i nervoznima, uz mogućnost emocionalnog 'uzdizanja i spuštanja', kokain će vam također uništiti kožu i meso.

Istraživači su, naime, uočili da ova ilegalna droga često sadrži agense koji pospješuju odumiranje stanica kože kao i raspadanje kožnog tkiva, zbog čega konzumenti često izgledaju kao da im meso, odnosno mišići trunu, navodi se u istraživanju ukratko opisanom u Timeu. Detaljnije informacije o istraživanju podijeljene su s javnošću preko časopisa Annals od Internal Medicine nakon što su stručnjaci iz Medicinskog centra Sveučilišta Rochester iz New Yorka došli do zastrašujućih saznanja.

Otkrilo se da je kod žena koje imaju povijest uzimanja kokaina često prisutan fenomen diskoloracije kože na određenim dijelovima tijela poput obraza, zadnjice, bedara i ušiju. Ti simptomi odgovaraju posljedicama korištenja levamisola, sredstva kojim se često služe veterinari kada životinje imaju crve.

Taj medikament se također koristi u narko-podzemlju; levamisolom se 'razrjeđuje' kokain radi profita ili pojačanja njegovih efekata. Dr. Ghinwa Dumyati, profesor sa spomenutog sveučilišta, kaže da je ogromna većina kokaina koji dolazi u SAD izmješanja s levamisolom. On pak može izazvati razne vrste upala unutar sitnih krvnih žila. „Rezultat može biti smrt epidermisa, odnosno vanjskog sloja kože", kaže profesor. Iako se problem s kožom može riješiti, najbolje bi bilo da se kokain ne konzumira, dodaje Dumyati.

05.06.2010. 17:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh