« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Koju dijetu odabrati prije mora?

Ulazak u prošlogodišnji kupaći kostim mnogima postaje nemoguća misija, pa evo kako bi trebalo odabrati dijetu prije odlaska na more

Kako odabrati dijetu?
Kako odabrati dijetu? (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

savjeti

,

ljetna dijeta

,

najbolja dijeta

Dijeta se najviše traži prije odlaska na godišnji, no nutricionisti tvrde - od ulaska u dva broja manji bikini - važnije je vaše zdravlje

Najnoviji hit navodno je sladoledna dijeta. Osim što će vas sladoled osvježiti u ovim vrućim ljetnim danima - bogat je kalcijem koji će vam ubrzati metabolizam i potaknuti gubitak masnih naslaga.

Lakše je reći nego napraviti, pa je mnogima među Hrvatima, osobito strastvenim mesojedima popularna takozvana mesna dijeta... Obećavaju vam da za 4 tjedna - bez gladovanja - možete skinuti i 20 kilograma. 

Tako su se istesale i Jennifer Lopez i Kate Middleton; ako ste zdravi kratkoročno nisu opasne, no izbacivanje ugljikohidrata, trošenje pretežno mesnih namirnica koje zakiseljuju organizam - može itekako biti opasno.

Bizarnih kvazidijeta je mnogo, a sve koje se zasnivaju na unošenju jedne namirnice, tvrde stručnjaci neće dovesti do rezultata. Najbolje je jesti raznoliko i uravnoteženo, a što to znači?

"Količina proteina treba biti prisutna u svakom tanjuru, ali otprilike nikad ne više od veličine vašeg dlana, a 2/3 tanjura treba bit raznobojno povrće, a onda može bit integralne žitarice u jednom dijelu", dodaje nutricionist.

Zdrava i uravnotežena prehrana ide ruku po ruku s tjelesnom aktivnošću.

U mjesecima uoči sezone teretana je redovito puna. Kile se pokušavaju izgubiti brže-bolje, mnogi kombiniraju i ekspresne dijete. 

"Te agresivne dijete koje daju instant rezultat, isto tako iscrpljuju organizam, vježbanjem se dodatno potiče metabolizam. Savjet je vježbajte redovito, minimalno 3 puta tjedno i uz uravnoteženu prehranu postići ćete rezultate sigurno", poručuje Dina Balić, MoFit fitness centar.

Većina bi rado da naslage koje su skupljali godinama, riješe u nekoliko tjedana. E pa to je gotovo nemoguće, kad je u pitanju zdrav stil života - prije svega treba upornosti i strpljenja.

25.06.2016. 11:09:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh