« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
NAJAVE

Kojoti premijerno sviraju Vintage Industrial

Razuzdani i ludi, izgubljeni u svemiru, što tresu, lupaju i udaraju - osiguraj ulaznice na vrijeme!

Kojoti
Kojoti (Vintage Industrial)
Više o

kojoti

,

Vintage Industrial Bar

Za četvrtak 23. travnja spremamo pravu poslasticu jer premijerno u Vintage Industrial dolaze legendarni Kojoti. Razuzdani i ludi, izgubljeni u svemiru, što tresu, lupaju i udaraju. Osiguraj ulaznice na vrijeme!

Kojoti su hrvatski rock'n'roll sastav koji je 1992. godine osnovao bivši član Majki - gitarist i većinski autor Davor Viduka. Uz njega, Alen Marin (vokal), Vanja Marin (basist) i Mario Anušić (bubnjar) čine postavu na prva dva albuma, nakon čega na bubnjarsku poziciju na trećem izdanju dolazi Bobo Grujičić te u takvoj formaciji sviraju i danas.

Do kraja '90-ih godina za diskografsku kuću Dancing Bear objavljuju tri studijska albuma - "Kojoti" iz 1995., "Halucinacija" iz 1996. i "Sex Disco Kung Fu" iz 1998. godine. Najpoznatiji po vječnim hitovima kao što su "Sto milja daleko od nje", "Razuzdan i lud", "Izgubljen u svemiru", "Hodala je pola metra iznad zemlje", "Zajaši zmaja", "Halucinacija" i "Trese, lupa, udara", Kojoti su jedni od najznačajnijih predstavnika domaće rock scene i bend koji je odgojio generacije od '90-ih pa sve do danas.

2000. godine bend prestaje s radom i održava posljednji nastup, a 17 godina kasnije vraćaju se na scenu nastupom na festivalu Brijačnica (28. siječnja 2017). Iste godine, Kojoti objavljuju trostruki box set "Dragocjeno Raskošno Blistavo" koji uz prva tri albuma nosi i demo nikad objavljenog debija na engleskom s prvim pjevačem, pokojnim Robertom Bušićem 'Bušom', a potom i vinilno kompilacijsko izdanje "Najboljih 11!" kojim zaokružuju povratničku priču. Na proljeće 2019. u fizičkom i digitalnom obliku za diskografsku kuću Dancing Bear izbacuju novi studijski album "Sve je pod kontrolom?" sastavljen od 11 sjajnih rock 'n' roll pjesama koje treba slušati glasno i u komadu. Ovaj album rock kritika je jednoglasno proglasila daleko najkvalitetnijim albumom u opusu Kojota te je nedavnom nominacijom za Porin potvrđen kao jedan od tri najbolja rock albuma 2019. godine po izboru struke.


Nakon brojnih festivalskih prošlog ljeta po Hrvatskoj, BiH i Srbiji (gdje su nastupili pred više od 100.000 posjetitelja na Belgrade Beer festu) te velike koncertne promocije aktualnog albuma prošlu jesen u Velikom pogonu Tvornice kulture, Kojoti će 'pod kontrolom' držati pozornicu i atmosferu u Vintage Industrial Baru.

Ulaznice za koncertu u Vintageu iznose 70 kn u pretprodaji, odnosno 90 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava: www.entrio.hr/event/kojoti-7711

04.03.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh