« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
EH, DA ...

Koji znakovi predviđaju neuspjeh vaše dijete

Iako još nismo završili s blagdanskim prejedanjem, ostaje nam dva dana dodatne muke za stolom, svi već lagano planiraju dijetu na početku nove godine

Kako znati da vam dijeta propada?
Kako znati da vam dijeta propada? (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

blagdansko prejedanje

,

neuspješna dijeta

Detoksikacija nakon blagdana postala je gotovo obavezna, a uz to mnogi kao novogodišnju odluku odaberu skidanje kilograma. Jedina garancija uspjeha je promjena životnog stila, a to je upravo ono što gotovo nitko ne uzima za ozbiljno, misleći da će uspjeti nekom dijetom skinuti par kilograma u kratkom vremenu.

Tako se i dijete odabiru prema popularnosti, bez prevelike analize i razmišljanja, pa ne čudi da najveći dio ljudi ne postigne željene rezultate ili jako brzo odustane od dijete. 

No, može se već od samog početka znati da će vaša dijeta biti neuspješna, a znakovi koji vam to govore su prilično jednostavni za shvatiti, pa ih je Reader's Digest okupio na jednom mjestu.

Primjerice, ako je dijeta potpuna suprotnost načinu na koji se trenutno hranite, nemate velike šanse za uspjeh. Najjednostavnije rečeno - ako volite dobar odrezak iznad svega, veganska ili vegetarijanska dijeta neće vam uspjeti. Jednako tako, ako nemate vremena za kuhanje ručka i večere, morat ćete odabrati neku prikladniju dijetu. 

Svaka dijeta koja potpuno eliminira neke skupine hrane može vam stvoriti probleme, pa ako primjerice morate izbaciti ugljikohidrate u potpunosti, kile će se vratiti munjevitom brzinom kad nakon dijete krenete opet jesti kruh i peciva. 

Ako ne možete jesti s obitelji i prijateljima, dijeta je unaprijed osuđena na propast, jer teško ćete se prisiliti da sjedite za stolom i ne jedete ništa, stoga, odaberite takvu dijetu koja će vam omogućiti da u svakom društvu pronađete nešto na stolu za sebe.

Dijeta koja ne potiče na vježbanje također će teško uspjeti, jer bilo kakva fizička aktivnost ima snažan pozitivan utjecaj na metabolizam i zdravlje općenito, pa morate pronaći neku koja traži vježbanje u okviru vaših trenutnih mogućnosti.

Za kraj, najjednostavniji znakovi - glad i umor. Niti jedno niti drugo ne smije biti posljedica dijete, jer vam tijelo na taj način javlja da nešto ne radite dobro. 

30.12.2013. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh