« Život
objavljeno prije 7 godina
STVARNO?

Koji je porok bolji - alkohol ili marihuana?

Pogledajmo malo današnje svijetom najsvestranije poroke, alkohol i marihuanu, a kroz kategorije zdravlja, kulture, legalnosti i cijene

Što vam bolje leži?
Što vam bolje leži? (Arhiva)
Više o

marihuana

,

alkohol

,

poroci

U današnjem modernom svijetu nema ničeg boljeg od povremenog popodnevnom odmora i relaksacije od dnevnih rutina, odnosno takozvanog restarta. Dovoljno je samo ne raditi ništa. Sjediti i odmarati. Ponekad uz to dobro dođe pokoja čaša vina, pokoje pivo, a ponekad i joint. Bilo kako bilo, vjerojatno ste to i zaslužili.

Kad pak smo kod ovakvih dnevnih poroka, moramo se zapitati koliko su oni doista korisni ili štetni našem zdravlju. Možda je ponekad dovoljno samo uživanje u jogi i svježem zraku, ponekad u jogi i pivi, ili jogi ili jointu, a ponekad je i više nego dovoljna jedna do dvije čašice viskija.

No pogledajmo malo današnje svijetom najsvestranije poroke, alkohol i marihuanu, a kroz kategorije zdravlja, kulture, legalnosti i cijene.

Zdravlje

I alkohol i marihuana danas generalno imaju slične posljedice na naše zdravlje kad se konzumiraju u normalnim odnosno manjim količinama. Novije studije čak dokazuju kako su oba blagonaklona spram našeg zdravlja ako se radi o konzumiranju umjerenih količina.

No, problem se javlja kad malo pređemo te umjerene količine. Tada moramo biti posebno oprezni kada se radi o alkoholu jer prekomjerno konzumiranje alkohola generalno šteti našem organizmu, što je i znanstveno dokazano, a za razliku od konzumiranja marihuane, gdje će vas prekomjerno konzumiranje jednostavno pospremiti u krevet.

Pobjednik: marihuana.

Cijelu analizu pročitajte na portalu Gentleman.hr

04.05.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh