« Život
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

Problemi koji se u vezi obično - ne mogu riješiti

Ponekad su to male stvari poput svađa oko toga tko je zadužen za pranje suđa, a ponekad je uzrok konflikta neka značajnija stvar

Zbog nekih stvari ne isplati se tugovati
Zbog nekih stvari ne isplati se tugovati (Arhiva)
Više o

problemi

,

veza

,

emocije

,

svađe

Veza nije jednostavna stvar, jer postoji puno varijabli koje se moraju međusobno savršeno složiti kako bi sve funkcioniralo na najbolji mogući način, a najčešće to znači da postoje neki otvoreni "problemi" koji se čine nerješivima... no zbog njih ne treba očajavati.

Naime, ako se pita profesora psihologije Johna Gottmana, neke stvari moraju ostati neriješene i to je potpuno normalno, a kao primjer navodi dvije koje su imali gotovo svi parovi kojima je pomagao tijekom svoje duge karijere.

Gutanje emocija - obično na neku problematičnu situaciju reagiramo gutanjem emocija, barem kad je u pitanju partner, i tek nakon nekog vremena odlučimo da bi to mogli riješiti. Naravno, to je pogrešno, jer bi pravovremenom reakcijom možda mogli spriječiti daljnju eskalaciju problema, ali ipak gutamo... i nađemo neki ispušni ventil kojim se riješimo negativnih emocija, pa sve ispočetak. I to je život udvoje...

Stalni konflikt - bajka da se parovi moraju slagati u svemu upravo je to - bajka koja nema uporišta u stvarnosti, jer ne postoji toliko sretan par koji nema ama baš niti jednu stvar oko koje se trajno ne slažu. Bez obzira radi li se o jednostavnom pranju posuđa ili čarapama koje nikako da nađu svoga para, uvijek je tu neka sitnica oko koje se - jednostavno treba prestati svađati. Sve što treba napraviti je kompromis koji će jednom od partnera dozvoliti da radi nešto što drugom partneru ide na živce, ali se spreman pomiriti s tim. I to je to.

Vjerujemo da ste se prepoznali u obje stvari - pa vam i opet poručujemo da ne brinete, radi se o normalnim stvarima koje ne trebaju predstavljati kamen spoticanja u vašoj vezi.

04.05.2017. 21:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh