« Život
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SRRRKKK

Koja zanimanja piju najviše kave na poslu?

Jutarnja kavica je ritual u cijelom svijetu, no neka zanimanja su sklonija ispijanju golemih količina kave tijekom radnog dana

Kome nije dosta šalica, nego treba lonac
Kome nije dosta šalica, nego treba lonac (Arhiva)
Više o

kava

,

jutarnja kava

,

kavopije

Ritual jutarnje kave proširio se odavno cijelim svijetom, no s vremenom se ta kava prilično odužila i traje cijeli dan. Američki lanac Dunkin' Donuts je u suradnji s portalom Career Builder napravio istraživanje potrošnje kave tijekom radnog vremena po zanimanjima.

Uvjerljivo prvo mjesto pripalo je znanstvenicima i laboratorijskim tehničarima, na drugom mjestu su zaposlenici u marketingu, treći su administrativni radnici u obrazovanju. Fama o urednicima i piscima kao o velikim potrošačima kave pokazala se neistinitom, jer su zauzeli tek četvrto mjesto.

Administrativci u zdravstvu došli su do petog mjesta, šesti su fizičari, a sedmi zaposlenici u restoranima brze hrane. Slijede profesori pa socijalni radnici, a top 10 zatvaraju ekonomisti.

Prema istraživanju, 46 posto zaposlenih Amerikanac vjeruje da je konzumiranje kave tijekom radnog vremena dobro za produktivnost, a 61 posto njih popije najmanje dvije šalice.

Francuzi, za razliku od Amerikanaca, jutarnju kavu piju u svrhe druženja s kolegama, a Britanci potroše 24 minute radnog vremena na kavu, što u prosjeku tvrtke košta 490 eura po zaposleniku godišnje.

21.08.2012. 08:52:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh