Metro-portal.hr

objavljeno 21.08.2012. 08:52:54
SRRRKKK

Koja zanimanja piju najviše kave na poslu?

Jutarnja kavica je ritual u cijelom svijetu, no neka zanimanja su sklonija ispijanju golemih količina kave tijekom radnog dana

Kome nije dosta šalica, nego treba lonac
Kome nije dosta šalica, nego treba lonac (Arhiva)

Ritual jutarnje kave proširio se odavno cijelim svijetom, no s vremenom se ta kava prilično odužila i traje cijeli dan. Američki lanac Dunkin' Donuts je u suradnji s portalom Career Builder napravio istraživanje potrošnje kave tijekom radnog vremena po zanimanjima.

Uvjerljivo prvo mjesto pripalo je znanstvenicima i laboratorijskim tehničarima, na drugom mjestu su zaposlenici u marketingu, treći su administrativni radnici u obrazovanju. Fama o urednicima i piscima kao o velikim potrošačima kave pokazala se neistinitom, jer su zauzeli tek četvrto mjesto.

Administrativci u zdravstvu došli su do petog mjesta, šesti su fizičari, a sedmi zaposlenici u restoranima brze hrane. Slijede profesori pa socijalni radnici, a top 10 zatvaraju ekonomisti.

Prema istraživanju, 46 posto zaposlenih Amerikanac vjeruje da je konzumiranje kave tijekom radnog vremena dobro za produktivnost, a 61 posto njih popije najmanje dvije šalice.

Francuzi, za razliku od Amerikanaca, jutarnju kavu piju u svrhe druženja s kolegama, a Britanci potroše 24 minute radnog vremena na kavu, što u prosjeku tvrtke košta 490 eura po zaposleniku godišnje.

21.08.2012. 08:52:54
http://metro-portal.hr/koja-zanimanja-piju-najvise-kave-na-poslu/73416/