« Seks
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
MLJAC

Koja će hrana dovesti do vrhunskog seksa

Grožđe, smokve, banana, trešnja, ananas, kokos, jagoda, voće je proslavljeno u erotskoj literaturi diljem svijeta

Zdrava hrana - dobar seks
Zdrava hrana - dobar seks (Shutterstock)
Više o

hrana

,

seks

Zdrava seksualna prehrana ... kako vam to zvuči? Od grčkih i rimskih orgija do Casanove koji je proslavio oštrige, hrana se oduvijek vezivala i za seks.

Sad kad o hrani znamo nešto više, stvar je jednostavna - složeni ugljikohidrati su tajna dobrog seksa jer održavaju organe u dobroj kondiciji, daju im energiju, pa ste i vi sposobniji u krevetu.

Erotska literatura spominje razno voće - grožđe, smokve, banana, trešnja, ananas, kokos, jagoda, a od povrća tu su šparoga, mrkve, celer, kukuruz, krastavc i cijela plejada falusoidnog povrća kojem se u prošlosti pridavalo afrodizijačka svojstva - ne bez razloga.

Uz navedeno, ne zaboravite što češće posluživati i rajčicu koje također u ljetno vrijeme ima u izobiulju, grah, luk, peršin, paprike, špinat.

Naravno, neizostavni su i plodovi mora poput škampa, kamenica, jastoga i riba koje pune i tijelo i um seksualnim porivom. Na kraju spomenimo i meso s malo masti-piletina i puretina su odlične u umjerenim količinama.

Ipak, postoji i hrana koja ima obrnuti učinak - pržena hrana, masni umaci, previše šećera, soli, zasićenih masti - sve to je usko povezano s neplodnošću, teškoćama u postizanju vrhunca i gubitku interesa za seks.

Za kraj, standardna uputa - ograničite uporabu „droga zadovoljstva" - alkohola, cigareta i kave koje smanjuju seksualni poriv i crpe korisne nutrijente potrebne za naše seksualno zdravlje.

25.08.2015. 23:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh