« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
SVAKODNEVNA UPOTREBA

Kockice leda kao pomoć u kućanstvu

U svakodnevnoj primjeni led može biti više nego sredstvo za smanjivanje oteklina ili za hlađenje pića

Fotografija vijesti
Više o

ljeto

,

vrućina

,

led

,

kockice leda

Kada  u ljetnim danima sunce nemilice zaprži mi vrlo dobro znamo što trebamo učiniti kako bi se rashladili, posežemo za hladnjakom i tražimo spas u kockicama leda. No, led može imati puno više primjena u svakodnevnom životu nego da nam služi samo kao sredstvo za rashlađivanje nekog pića.

Donosimo vam nekoliko savjeta na koji način vam kockice leda mogu pomoći da si olakšate svakodnevni život.

Juha - Ako želite ukloniti masnoću iz domaće juhe više ne morate čekati da se ohladi nego to možete učiniti dok je još uvijek vrela, a samo vam je potreban led. Napunite metalnu kutlaču, iliti šeflju, kockicama leda, te njom klizite po površini juhe. Masnoća će se zalijepiti za dno kutlače, pa jedino što trebate je brisati dno i ponavljati postupak dok ne uklonite željenu količinu.

Cvijeće - Dosta vam je sobne biljke držati u umivaoniku, kadi ili sudoperu da se višak vode iscijedi nakon što ste ih zalili? Da to izbjegnete poslažite par kockica leda oko biljke, a kako se smrznuta voda bude polagano topila sigurni ste od eventualne poplave i dizanja parketa u vašem domu.

Depilacija - Dosta vam je neugodne boli koja se javlja prilikom čupanja obrva? Ako je odgovor pozitivan, nekoliko minuta prije čupanja dlačica držite led na obrvama. Hladnoća će privremeno umrtviti vaša osjetila, te će na taj način čupanje biti bezbolnije i ugodnije. Nakon što ste završili s pincetom na obrve ponovno vratite led kako bi izbjegli nastanak crvenila.

Čišćenje - Led vam može pomoći da očistite naslage masnoće na vašoj kanti za otpatke, a potrebna vam je i malo sode bikarbone. Zagrabite punu šaku leda i prstohvat sode bikarbone te istrljajte prljavu kantu za otpatke, ne samo da ćete očistiti masnoću nego će nestati i eventualni smrad.

Hlađenje - Led ne služi samo da ohladi vaše piće on može za vrijeme ljetne žege rashladiti i vas. Ono što je potrebno da imate vlastiti ručni klimatizacijski uređaj je da kockicu leda stavite s donje strane vašeg ručnog zgloba i da lagano kružite po venama. Hladnoća će blago rashladiti vašu krv, a tim će temperatura tijela polagano padati. Samo pripazite da ne pretjerate s hlađenjem jer bi bilo vrlo nezgodno da u ljetnim mjesecima završite kod liječnika zbog ozeblina.

 

 

04.11.2011. 09:12:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh