« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Koalicijski partneri u svađi zbog delinkvenata

Više o

Angela Merkel

Članica vladajuće koalicije Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) jučer je optužila svog koalicijskog partnera Demokršćansku uniju CDU/CSU za populizam, vidljiv u raspravi o pooštrenju zakona o malodobnim prijestupnicima, posebice strancima.

Naime, demokršćani, kojima pripada i kancelarka Angela Merkel, traže pooštrenje zakona o malodobnim delinkventima i produljenje maksimalne zatvorske kazne za malodobnike na 15 godina zatvora. Također  traže ubrzavanje postupka protjerivanja iz zemlje malodobnih imigranata koji su počinili neko kazneno djelo.

- To što radi Unija čisti je desničarski populizam koji s politikom sredine nema nikakve veze - izjavio je predsjednik SPD-a Kurt Beck tijekom redovitog sastanka predsjedništva stranke u Hannoveru. Beck je napao i kancelarku Merkel (Kršćansko demokratska unija-CDU) optužujući je da podržava ‘tvrdolinijaše i populiste’ unutar CDU-a.

Predsjednik SPD-a je posebice oštro kritizirao demokršćanskog premijera savezne pokrajine Hessen Rolanda Kocha koji je i pokrenuo raspravu o delinkventima. - Kochu nitko ne vjeruje da djeluje iskreno. Svi mi znamo da se radi o predizbornoj kampanji -  zaključio je Beck.

Piše: HINA
08.01.2008. 15:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh