« Knjiga
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
KULTURA?

Književni klasici u erotskoj verziji

„Penis mi je tvrd, Jane. To mi se događa kad te poljubim, tijelo mi se ispuni požudom."

Ovakvih reakcija više neće biti kod erotskih reizdanja klasika
Ovakvih reakcija više neće biti kod erotskih reizdanja klasika (Shutterstock)
Više o

Sherlock Holmes

,

Jane Austen

,

erotika

,

književnost

,

Arthur Conan Doyle

,

jane eyre

,

Total-E-Bound

Total-E-Bound, britanski izdavač knjiga, se odlučio na nekonvencionalan potez u pokušaju da natjera ljude da čitaju klasike svjetske literature, a pritom i zarade nešto novca: dodat će scene seksa tamo gdje smo znali da su uvijek trebale stajati.

Za sada su svoje erotske verzije doživjele knjige Jane Austen, sestara Bronte te Arthura Conana Doylea, kaže Guardian. Kao primjer služi nova knjiga iz Total-E-Bounda koja prepričava 'A study in Scarlett' Arthur Conan Doylea, i u kojoj Watson 'doživljava zadovoljenje svih svojih seksualnih potreba na način o kojem nikad nije sanjao'.

Jane Eyre, s druge strane, krase neke od najboljih rečenica erotske proze: „Penis mi je tvrd, Jane. To mi se događa kad te poljubim, tijelo mi se ispuni požudom."

Autori ovih nadopuna ljudi su sa žarom prema erotici poput Eve Sinclair, koja je napisala erotsku verziju Jane Eyre, te Marie Sexton koja je nadopunila Dvadeset tisuća milja pod morem.

Iako ove nadopune nisu dodale vrijednosti ovih knjiga možda će ipak uspjeti u približavanju mlađim generacijama, koje su ove knjige dosad, uz puno uspjeha, izbjegavali, a za one koji ne mogu dočekati da se ova remek-djela prevedu na hrvatski preporučujemo '100 najvećih rupa' Ivana Kušana.

19.07.2012. 21:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh