« Knjiga
objavljeno prije 14 godina
18. 6. 2010.

Knjiga dana - William Dietrich: Rosettin ključ

Zabavan i evokativan povijesni roman

Fotografija vijesti
Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Thierry Dumaine

,

Michelin’s Challenge Design

William Dietrich je novinar koji je za svoj rad dobio Pulitzerovu nagradu, povjesničar i prirodoslovac, te autor više romana među kojima su najpoznatiji: "Napoleonove piramide "(Napoleon's Pyramids), "Bič Božji" (Scourge of God), "Hadrijanov zid" (Hadrian's Wall)... i "Rosettin ključ" (The Rosetta Key) koji će zabaviti ljubitelje povijesne pustolovine prepune zanimljivih tajni i zagonetki.

Preživjevši ubojite lopove i prevarante, neizvjesna putovanja morem i kobne egipatske pustinje s Napoleonovom vojskom, američki pustolov Ethan Gage riješio je pet tisuća godina staru zagonetku uz pomoć jednog tajanstvenog medaljona. Ali opasnost tek počinje...

Gage se zatiče bačen u Svetu Zemlju u upornoj potrazi za drevnim egipatskim svitkom prožetim magijom, u trenutku kad Bonaparte započinje svoj napad na Palestinu 1799., koji će svoj vrhunac dostići u epskoj opsadi Acrea.

Slijedeći Napoleona u Francusku, gdje se general nada da će ga drevne tajne uzdići do moći, lukav i domišljat Gage se suočava sa starim neprijateljima uz pomoć nevjerojatnih novih prijatelja i mora upotrijebiti krajnju domišljatost, duhovitost, očajničku hrabrost i arheološki ključ kako bi spriječio mračne sile da preuzmu nadzor nad svijetom.

Zabavan i živopisno evokativan roman, kojim se Williama Dietricha predstavlja u svom blistavom izdanju i pravim majstorom vođenja napete i do kraja nepredvidive radnje.

 

Prevela Mirna Čubranić

Izdavač: Hena com

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
18.06.2010. 11:10:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh