« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
1. 12. 2009.

Knjiga dana - Sibila Petlevski: Vrijeme laži

Prvi dio autoričine trilogije "Tabu"

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Sibila Petlevski

,

Vrijeme laži

"Vrijeme laži", prvi dio trilogije "Tabu", roman je koji progovara o Viktoru Tausku, jednoj od najzanimljivijih osobnosti hrvatske moderne.

Kroz životnu sudbinu tog zaboravljenog pisca, pravnika i psihoanalitičara, koji je između ostalih prijateljevao sa Sigmundom Freudom i bio ljubavnik 'femme fatale' bečkog 'fin de sièclea' Lou Salomé, Sibila Petlevski zavrtjet će nadasve uzbudljivu trilogiju u kojoj se isprepleću sadašnjost i početak dvadesetog stoljeća, Prvi svjetski rat, špijunske tajne, pitanja seksualnosti i feminizma, sva pitanja koja je otvorila bečka moderna i koja do danas ne prestaju biti ključna za razumijevanje suvremenog čovjeka.

"Vrijeme laži" na intrigantan nas način kroz lik spisateljice i njezina prijatelja Tvrtka koji se zanimaju za Tauska uvodi u trilogiju i dramatično dvadeseto stoljeće. U tom prvom dijelu Sibila Petlevski postavlja koordinate, ali i plastično ocrtava svu dramatičnost i neponovljivu galeriju što stvarnih, što izmišljenih i domišljenih likova koji snažno obilježavaju tragediju intelektualca - Viktora Tauska

Kako ističe sama autorica, trilogija "Tabu" posvećena je hrabrima, koji ne pristaju živjeti u vremenu laži; ljudima koji se ne boje slobode.

 

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
01.12.2009. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh