« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
25. 8. 2009.

Knjiga dana: Nataša Renko - Strategije marketinga

Suvremeni pristupi strateškom razvoju poduzeća

Više o

knjiga dana

,

Nataša Renko - Strategije marketinga

Uspješni strateški marketinški planovi i odgovarajuće strategije marketinga razvijaju u skladu s postavljenim ciljevima i misijom poduzeća. Drugo, nadopunjeno izdanje knjige "Strategije marketinga" (prvo izdanje objavljeno je 2005.) na suvremen i praktičan način prezentira pristup izgradnji strategije marketinga koji uključuje mnogobrojne vrste analiza te planiranje i uvođenje strategije marketinga u poduzeće. U fokusu je kreativni proces uvođenja i primjene marketinškog koncepta u razvijanju i izgradnji strategije marketinga za 21. stoljeće

Ova knjiga osnova je za razvoj strategija marketinga jer pruža strukturu i alate koji ove procese čine efikasnima. Njezin je prvi cilj stvoriti okvir odnosno plan za razvijanje strategije marketinga, drugi je pomoći pri odluci za određenu strategiju marketinga kojom će poduzeće ostvariti svoje ciljeve i postići konkurentsku prednost, a treći je ostvariti dugoročne uspješne odnose s potrošačima na osnovu izabrane odgovarajuće strategije marketinga.

Osnovna svrha "Strategija marketinga" je opisati sve aktivnosti i procese koji su neophodni za razvoj strateškog marketinškog plana, kao što su unutarnje analize snaga i slabosti poduzeća, zatim vanjske analize povoljnih tržišnih prilika i prijetnji (SWOT) te izbor najbolje odnosno one strategije marketinga koja je poduzeću najprikladnija iza čega slijedi uvođenje, vrednovanje i kontrola svih marketinških aktivnosti i strategija koje je poduzeće primijenilo.

Izdavač: Naklada Ljevak

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
25.08.2009. 11:24:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh