Knjiga dana - Matija Josipović: Domaća jela od gljiva
Kako znalački pripremati jela od gljiva
Gljive su kao plodovi prirode stoljećima cijenjene kao zamjena za meso dok se danas sve više koriste zbog njihovog prvoklasnog okusa, kao i zbog njihove ljekovitosti. Niska kalorijska vrijednost gljiva potiče osobe na dijetama da uživaju u čarima maštovite kuhinje mirisnih jela od gljiva, a ne treba zaboraviti i sve veću skupinu vegetarijanaca kojima su gljive jedna od osnovnih namirnica.
Ova je kuharica nastala na temelju autorovog dugogodišnjeg pripremanja jela od gljiva kao darova prirode. Pojedini recepti pripadaju izvornim receptima autora, dok su pojedini prikupljani duži niz godina od zaljubljenika u okus i aromu ove vrhunske namirnice, koji gljive pripremaju znalački i na razne načine.
Recepti su podijeljeni u četiri skupine: predjela (juhe, hladna predjela i topla predjela), variva i složenci, glavna jela (glavna jela od gljiva i glavna jela od gljiva i mesa) i salate. Kuharicu odlikuje jednostavnost i nezahtjevnost pripreme, pa je stoga uporabljiva i u kućanstvu i u ugostiteljstvu.
Svaki je recept popraćen fotografijom u boji koja pokazuje kako jelo na kraju treba izgledati, a uz recept je ponuđen način posluživanja.
Izdavač: Leo-commerce
Opširnije: Moderna vremena Info
Novi komentar