« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
26. 10. 2009.

Knjiga dana - Liza Mundy: Michelle Obama: Biografija

Tko je žena koju Barack Obama naziva "šeficom"?

Više o

moderna vremena info

,

Barack Obama

,

Michelle Obama

,

prva dama

,

knjiga dana

Tko je žena koju Barack Obama naziva "šeficom"? Liza Mundy, novinarka Washington Posta, odgovara na ovo pitanje u ovoj biografiji koja je veoma zanimljiv i precizan portret Prve dame SAD-a, žene koja zna zna biti zabavna, oštra na jeziku, srdačna i netaktična, izričita i zahtjevna.

Michelle Obama je odrasla u južnom dijelu Chicaga, kao kći komunalnog radnika i majke domaćice, na Princeton se upisala u jeku rasprave o pozitivnoj diskriminaciji, a zatim školovanje nastavila na Pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard. Tu se je osjećala daleko prihvaćenijom i, zajedno sa kolegama, radije bavila volontiranjem u korist siromašnih nego jurnjavom za nagradama.

Biografija sadrži i niz pojedinosti iz braka najdinamičnijeg para u suvremenoj politici, koje pokazuju koliko se dobro nadopunjavaju njih dvoje: Michelle Obama, savršeno organizirana osoba koja ulijeva strahopoštovanje, pragmatičarka koja se strogo pridržava plana, i Barack Obama, politički šarmer sklon introspekciji "koji nije u stanju baciti čarape u prljavo rublje ali stremi ka zvijezdama".

 

Izdavač: V.B.Z.

Opširnije: Moderna vremena Info

 

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
26.10.2009. 11:04:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh