« Knjiga
objavljeno prije 15 godina
3. 7. 2009.

Knjiga dana - Lee Carroll i Jan Tober: Indigo djeca deset godina poslije

Što se događa s indigo tinejdžerima?

Više o

indigo djeca

,

knjiga dana

,

Lee Carroll i Jan Tober: Indigo djeca deset godina poslije

Indigo djeca iznimno su inteligentna, nadarena i kreativna. Predstavljaju korak dalje u evoluciji ljudske vrste, no zbog svoje su posebnosti najčešće neshvaćena. Indigo djeca ne mogu se uklopiti u zastarjele sustave obrazovanja niti raditi u ograničavajućim uvjetima jer oni moraju biti motivirani, njihove sposobnosti cijenjene, a zadaci poticajni.

Prije desetak godina objavljena prva knjiga, "Indigo djeca", bila je početnica i bavila se cjelokupnom temom, a ne pred pubertetskom i pubertetskom dobi zasebno. No, odgajanje indigo beba i 10-godišnjaka nije isto što i odgajanje mladeži od 12 godina naviše, i autori su svjesni toga.

Mnogi su se pitali: Postoji li još nešto što bismo trebali znati o indigo djeci? Ima li danas o ovoj pojavi više informacija nego što ih je bilo prije sedam godina? Odgovor je potvrdan na oba pitanja. U ovoj novoj knjizi autorima je glavni cilj pomoći roditeljima i djeci, stoga donose i korisne sugestije profesionalaca koji su se u svom predavačkom radu susretali s indigo djecom.

Drugi razlog nastanka ove knjige želja je autora da se ponovno naglasi što ova pojava jest, a što nije. Nažalost u proteklih je nekoliko godina cijela tema prerasla u "dezinformiranje o indigo djeci". Srednjostrujaški mediji namjerno su onemogućavali bilo kakvu svrsishodnu diskusiju tako da je tema s vremenom odbačena kao puko fanatično naklapanje. Posljedica toga jest da se tisuće djece zanemaruje umjesto da im se pomogne, stručnjaci ignoriraju mogućnost da nam se djeca razvijaju pred vlastitim očima i da bi ih i roditelji i nastavnici trebali drukčije odgajati.

Saznajte, dakle, kako prehranu, obrazovanje i liječenje prilagoditi potrebama indigo djeteta, kako zaslužiti njegovo povjerenje, kvalitetno provoditi zajedničko vrijeme i uživati u ljepoti njegove posebnosti.

Prevela Suzana Keleković

Izdavač: Planetopija

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
03.07.2009. 11:28:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh