« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
7. 12. 2009.

Knjiga dana - Laurel Corona: Četiri godišnja doba

Roman o Vivaldijevoj Veneciji

Više o

moderna vremena info

,

Vivaldi

,

knjiga dana

,

Četiri godišnja doba

,

Laurel Corona

U ovom povijesnom romanu, utemeljenom djelomično na historijskim činjenicama, autorica oživljuje likove dviju sestara glazbenica, koje su svoje glazbeno umijeće izgradile u samostanu Pieta u Veneciji te ga nadogradile zahvaljujući jednom od najslavnijih baroknih skladatelja i violinista, Antonija Vivaldija.

Od najranijeg djetinjstva, kad su se, napuštene od majke, našle u samostanu, prelijepa i zavodljiva Chiaretta i njezina starija sestra, ponešto suzdržana i skromna Maddalena, otkrivaju ljubav prema glazbi. Dok će Chiarettin put voditi od slavne solo-pjevačice u samostanskom zboru do aristokratove nevjeste i sudionice pomalo razvratnog života u osamnaestostoljetnoj Veneciji, Maddalena će ostati posvećena samostanskom životu i svojoj strasti prema violini, ali i prema Vivaldiju. No, usprkos različitim putovima i nedaćama koje će uslijediti, sestre će ostati vjerne jedna drugoj kao i svojoj ljubavi prema glazbi.

"Četiri godišnja doba" otvaraju okno u prostor-vrijeme Venecije u njezinu zlatnom dobu i otkrivaju kako je nastalo jedno od najvećih remek-djela klasične glazbe, Vivaldijevi koncerti okupljeni pod naslovom ovog romana.

 

Preveo Boris Gregorić

Izdavač: Naklada Ljevak

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabire Nenad Bartolčić
07.12.2009. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh