« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
3. 4. 2009.

Knjiga dana: Julijana Matanović: Knjiga od žena, muškaraca, gradova i rastanaka

Više o

knjiga dana

,

Julijana Matanović

Izgleda da se Julijana Matanović odlučila vratiti stilu pripovijedanja koji ju je učinio jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih spisateljica, jer duh njezinih najpopularnijih knjiga "Zašto sam vam lagala" i "Bilješka o piscu" kao da lebdi nad stranicama nove knjige pripovijesti i priča Julijane Matanović.

Koliko godina treba proći da bi se razumjela davno izrečena rečenica, koliko emocionalnih prepreka preskočiti da bi se čuo plač djeteta, koliko obiteljskih priča sakriti da bi se uopće moglo živjeti, koliko puta preseljavati da bi se opipala sreća, koliko satova promijeniti da bi se umrlo na vrijeme... samo su neke od tema ove knjige.

Dvanaest njih, razdijeljene u cjeline o ženama, muškarcima, gradovima i rastancima, ujedinjene su veznim nitima, tako da priče mogu preseljavati iz bloka u blok a da se pri tome ništa ne gubi na točnosti njihova situiranja. Neovisno sadrže li četiri ili trideset stranica u svima njima nalazimo brojne detalje, osjeća se atmosfera i prepoznaju snažne emocije, kao da je riječ o nekoj mnogo dužoj formi a ne o pričama.

Sportskim riječima rečeno... Julijana Matanović se dobro pripremila za još jednu uspješnu sezonu.

Izdavač: Mozaik knjiga

Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
03.04.2009. 11:25:51
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Chirro
    03.04.2009. 14:29
    kakva knjiga takva i naslovnica!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh