« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
3. 9. 2009.

Knjiga dana - Judy Allen: Enciklopedija tajanstvenih pojava

O nesvjesnom, neobjašnjivom, misterioznom, te o granicama zbilje i mašte

Više o

knjiga dana

,

enciklopedija tajanstvenih pojava

,

Judy Allen

Razmišljate li o bizarnim fenomenima i o znanosti koja tek mora objasniti pojavu nemirnih duhova, iznenadnih predosjećaja i misterioznih uzoraka u krajobrazu? Zanimaju li vas odgovori na pitanja poput ovih: Postoje li duhovi? Mogu li se sanjati budući događaji? Zašto žabe padaju s neba? Koje je značenje Stonehengea? Donosi li broj 13 doista nesreću? Gdje se nalazi Šangri-La?

U ovom bogato ilustriranom vodiču kroz najveće svjetske misterije autorica Judy Allen sakupila je i ponudila intrigantna rješenja za brojne neobjašnjene zagonetke i neodgovorena pitanja suprotstavljajući razne teorije znanstvenim činjenicama. "Enciklopedija tajanstvenih pojava" donosi nekoliko predloženih objašnjenja - moguće podrijetlo nekih praznovjerja, vjerojatno značenje El Dorada i moguće objašnjenje nestanka u Bermudskom trokutu, i sl.

Enciklopedija govori o nesvjesnom, neobjašnjivom, misterioznom, te granicama zbilje i mašte kroz vrelo povijesnih činjenica, te je zbog toga idealan dar za znatiželjne i odlično štivo za zainteresirane.

Prevela Snježana Ercegovac

Izdavač: Profil International

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
03.09.2009. 11:06:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh