« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
kraljica modernih bajki

Cecelia Ahern stigla u Zagreb

U petom mjesecu trudnoće, autorica svjetskog bestsellera P.S.Volim te, predstavila je hrvatskoj publici svoj novi roman

Više o

Cecelia Ahern

,

P.S. Volim te

,

Berthie Ahern

Mlada autorica zaradila je nadimak „kraljica modernih literarnih bajki", kojeg ona sada shvaća kao kompliment, iako na početku nije baš bila oduševljena tom etiketom.

„Bajke me podsjećaju na klišejizirane priče o ženama koje čekaju princa na bijelom konju koji im razrješava teške životne situacije. Moje knjige nisu takve, iako imaju elemente bajki jer sam usredotočena na postojanje nade i uzdizanje ljudskog duha u teškim trenucima", rekla je Cecelia Ahern.

Književnost Cecelie Ahern mnogi trpaju u chick lit od čega se ona ograđuje, svjesna činjenice da njene knjige nisu zahtjevno štivo te da su dostupne svima. „Moje knjige imaju emocionalnu inteligenciju. Ako su to tople priče o ljubavi, to ne znači da su neinteligentne ili da su nužno trash", tvrdi spisateljica.

Iako su njezini romani iznimno popularni među ženama, kaže da ima i mali broj muških čitatelja. Na pitanja o feminizmu odgovorila je da bi za sebe mogla reći da se osjeća feministicom i da ju ta problematika zanima.

Sumnje u njezin uspjeh javile su se, osim zbog činjenice da se proslavila sa samo 21 godinu, i zbog njenog oca Berthija Aherna, bivšeg irskog premijera. Sumnjalo se da je ona uopće mogla napisati P.S. Volim te i da je roman napisala njena majka ili pak da je sve to sredio utjecajni otac. Bez obzira na sve to, čitatelji su presudili jer su nastavili kupovati i čitati njene knjige.

03.09.2009. 18:00:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh