Knjiga dana - Jadranka Boban Pejić: Bez glutena
Kvalitetni obroci spravljeni sa žitaricama bez glutena
U današnje vrijeme sve je veći broj osoba koje pate od nekog vida osjetljivosti na pšenicu/gluten. S obzirom na to da je pšenica skriveni sastojak nevjerojatno mnogo proizvoda, potrebno je biti vrlo oprezan u odabiru onoga što osobe s tim problemima jedu.
Uz proizvode koji imaju posebnu oznaku "Gluten-free" ili "Bez glutena", korisno je upoznati se i s prirodnom i uravnoteženom prehranom koja pruža raznolikost u pripremi kvalitetnih obroka spravljenih sa žitaricama bez glutena te različitim vrstama mahunarki, sjemenki, orašastih plodova te povrća i voća.
Jadranka Boban Pejić autorica je nekolicine bestselera i dobitnica priznanja "Gourmand World Cookbook Award" te predvodnica prirodne prehrane u Hrvatskoj. "Bez glutena" je domaća kuharica isključivo bazirana na ekološkim i cjelovitim namirnicama koja donosi pregled različitih vrsta žitarica koje ne sadrže gluten te ukusne recepte za slatke i slane doručke, užine, glavna jela, juhe, deserte te detox i hranjivi napitak, a sve to popraćeno sjajnim fotografijama Maje Danice Pečanić.
Bilo koji oblik netolerancije glutena prilika je da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. I oni koji nemaju takvih problema, u ovoj će kuharici otkriti nešto za sebe.
Izdavač: Planetopija
Opširnije: Moderna vremena Info
Novi komentar