« Knjiga
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
18. 3. 2009.

Knjiga dana: Elisabeth Kuebler-Ross: O smrti i umiranju

Kliknite i povećajte sliku
Kliknite i povećajte sliku
Više o

palijativna skrb

,

knjiga dana

,

Elisabeth Kuebler-Ross: O smrti i umiranju

Premda se o većini ljudskog iskustva danas raspravlja slobodno i otvoreno, predmet smrti je još uvijek okružen konvencionalnim stajalištima i prešućivanjem, što je mala utjeha i olakšanje, jer izbjegava stvarna pitanja. Smrtno bolesnim ljudima se stoga možda niječe prigoda da s obitelji, prijateljima ili bolničkim osobljem podijele svoje osjećaje i rasprave o svojim potrebama. Premda prima predanu medicinsku njegu i skrb, umirući pacijent je često društveno izoliran i izbjegavan, budući da profesionalno osoblje i studenti mogu dodir s njim nalaziti bolnim i neugodnim.

Dr. Elisabeth Kübler-Ross bila je najistaknutija stručnjakinja o predmetu smrti i umiranja, kao i o životu poslije smrti. U ovoj se knjizi nalaze i četiri eseja temeljenih na godinama "rada s umirućim i učeći od njih što je to život," dubinskim istraživanjima o životu nakon smrti kao i njezinim vlastitim osjećajima i mišljenjima o toj fascinirajućoj i kontroverznoj temi.

‘Svi oni koji su uključeni u socijalni rad, bili oni studenti, liječnici opće prakse ili učitelji trebali bi pročitati ovu knjigu, jer se ona odnosi na gubitak, a pomaganje ljudima koji se nose s gubitkom, jedne ili druge vrste, je najnormalnija zadaća socijalnog radnika. Ovdje imamo knjigu koja im pomaže da to čine s osjećajem, uvidom i samilošću.'

Ron Baker, British Journal of Social Work

Preveo Dragutin Hlad

Izdavač: MISL

Opširnije: Moderna vremena Info  

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
18.03.2009. 11:21:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh